Pekka Vuorelma jakoi Facebookissa eilen aamulla postauksen pyöränsä joutumisesta voron matkaan. Pyörä on vuosimallin 1999 BMW R1100GS ja sillä on ajettu noin 250 000 kilometriä. Tänään Vuorelma soitti ja kertoi, että pyörä oli löytynyt.

– Se löytyi Hiekkaharjusta. Kaveri soitti talosta, jonka pihassa pyörä oli. Kävin katsomassa pyörää, ja sain sen käyntiin. Siirsimme sen vähän kauemmas parkkiin ja laitoin siihen lisää lukkoja, että selviäisi yön yli paikallaan. Kävin sitten äsken hakemassa sen, Pekka Vuorelma kertoo.

– Pyörä oli pahasti vaurioitunut. Sillä oli keulittu, takakilpi oli solmussa ja sivulaukut ja takalaukku oli pöllitty. Samoin navigaattori, vaikka se oli lukitussa telineessä.

– Siitä ei ole hajua, kuka sen on vienyt. Henkilöhän saattaa vaikka asua samassa talossa, jonka pihasta pyörä löytyi. Kun puhdistin pyörää vakuutusyhtiölle valokuvaamista varten löytyi pyörän takapenkin alle juuttunut puolittain täynnä oleva huumeruisku. Ehkä se kertoo jotain varkaasta, Vuorelma pohtii.

– Kävin myös ilmoittamassa Tikkurilan poliisiasemalla, että pyörä on nyt löytynyt.

Kuten kuvasta näkyy, pyörällä on keulittu.

Vielä tänä aamuna vinkkejä

– Minulle tuli todella paljon vinkkejä tästä tapahtumasta ja siitä, että pyörääni on nähty. Yksi soitti jopa tänä aamuna, ja kertoi nähneensä pyöräni liikenteessä. Oli tietysti helpottavaa saada sanoa, että olin jo itse ajamassa sillä, Vuorelma huokaisee.

– Suuri kiitos ihmisille, että ovat olleet niin aktiivisia. Pyörä löytyi lopulta siten, että sen kaverin, joka minulle ilmoitti pyörän sijaintipaikasta, sukulaismies, joka on motoristi, oli nähnyt jossain foorumilla siitä viestin ja laittanut jakoon. Jaon kautta tämä soittaja sai sitten asian tietoonsa ja sattui näkemään pyörän.

Sosiaalinen media on siis tehokas väline varkaustapauksissakin silloin, kun pyörää ei heti panna paloiksi tai kätketä johonkin esimerkiksi maastavientiä varten.

– Todennäköisesti kyseessä on jokin huumehörhö. Siihen viittaa tietysti jo huumeruiskunkin löytyminen. Pyörästä oli sorkittu virtalukko kokonaan pois väkivalloin, Vuorelma päättää. – Tarinalla on kuitenkin suhteellisen onnellinen loppu ja pyörän saa vielä kuntoon.

Edit 18.4. kello 12.30: lisätty kuvat löydetystä pyörästä.

Aiheesta aiemmin:

Viime yönä varastettu BMW R1100GS kuvattu liikenteessä tänä aamuna - tunnistatko varkaan?

Tämännäköinen BMW R1100GS varastettiin Vantaalta viime yönä - onko havaintoja?