Naisten mukanaoloon Kuopion Mp-näyttelyn teemoissa on syynä tietysti naismotoristien määrän kasvu - ja varmaan myös rohkaisu tulla mukaan. Esimerkiksi Kuopion Moottoripyöräclubin jäsenistöstä neljännes on naisia, ja valtaosa heistä ajaa itse.

Mutta miten valtakunnallinen BMW-kerho "eksyy" mukaan Kuopioon, sitä kysyimme BMW Moottoripyöräkerhon Raimo Jäykältä.

– Viime vuoden lopulla käynnistimme alueellisen toiminnan ja jaoimme Suomen neljään alueeseen, joille nimettiin yhteyshenkilöt. Valtakunnallisessa Mp-näyttelyssä olemme aktiivisesti mukana maahantuojan osastolla, sillä BMW tukee toimintaamme, ja saamme heidän osastollaan esitteitämme ja tavaroitamme esille.

Nyt meillä on oma piste myös Kuopion Mp-näyttelyssä, jossa olen lauantaina mukana esittelemässä toimintaamme ja kertomassa, miten kerhoon liittyminen onnistuu. Näkyvillä on myös kerhomme kalenteri, josta näkyy, mitä kaikkea vuoden mittaan tapahtuu.

Lisää toimintaa alueille 

Raimo Jäykkä toimii valtakunnallisen BMW Moottoripyöräkerho ry:n tiedotustiimin jäsenenä ja valtakunnallisen aluetiimin vetäjänä.

– Kerhossamme on valtakunnallisesti 1500 jäsentä, ja aluetoiminnan ajatuksena on se, ettei kaikki oli pelkkää pääkaupunkiseudun ympärillä pyörivää toimintaa, vaan aluehenkilöt pitäisivät yhteyttä alueillaan oleviin BMW-kuskeihin. Aluejako mahdollistaa sen, että toiminta on helpompi jakaa pienempiin kakkuihin. Kuvaavaa on se, että Helsingissä yleensä ehtii ajaa jo 2-3 viikkoa, ennen kuin täällä päin vasta aloitellaan ja siitä taas menee saman verran ennen kuin Lapissa polkaistaan pyörät liikkeelle, Raimo Jäykkä kertoo.

– Se on myös helpompaa rahanjaon kannalta. Kun järjestetään tapahtumia, niin kerho avustaa pullakahvein tai makkaroin. Jos jotain isompaa on mielessä, päätetään, missä ollaan mukana ja hellitetään kukkaronnyörejä.

Kerholla on vuoden mittaan paljon tapahtumia. Olemme pari kertaa käyneet BMW:n tehtaallakin ja kesällä porukkaa lähtee Norjaan. Suomessa pyörimme tietenkin paljon kesän mittaan. Lisää tietoja löytyy toimintakalenteristamme.

Kerho järjestää aktiivisesti ajokoulutusta, ja kurssit ovat yleensä aina täynnä.

– Tämä vuosi on ensimmäinen, kun järjestämme yhden pelkästään naisille suunnatun ajokurssiin. Lisäksi meillä on erikseen ajokoulutusta Gessuille ja maantiepyörille. Kouluttajana toimii Niklas Granlund.

Raimo Jäykkä on itsekin käynyt kurssit useampaan kertaan sekä yksin että siten, että vaimo on ollut kyydissä.

– Kaksi päällä ajaminen on erilaista.

Olen itse ollut kerhon jäsenenä vuodesta 1985 lähtien, mutta en ole ollut kauhean aktiivinen aiemmin. Nyt heräsi ajatus saada alueen motoristeja kokoon. Olen matkamotoristi ja kulkenut 15 vuoden ajan Keski-Euroopassa. Nyt olen kiinnostunut keskustelemaan kavereiden kanssa siitä, millaisia reittejä nämä käyttävät siellä ajaessaan ja mitä nähtävyyksiä käyvät katsomassa, ja missä kannattaa ajella, Jäykkä päättää.

Raimon tapaat Kuopion Mp-näyttelyssä lauantaina. Ja teeman mukaiset ihanat naiset moottoripyörillä varmimmin koko messujen ajan. Katso tiiserivideo alla. 

Aiheesta aiemmin: Kuopion MP-näyttely: Naismotoristit vahvasti esillä tänä keväänä