HMKP järjestetään ensimmäisen kerran näin pohjoisessa ja tällä kertaa tapahtuma on maksuton. Joko kaikki alkaa olla järjestelyjen suhteen kunnossa?

– Aina tulee pieniä yllätyksiä matkan varrella. Pari kuukautta sitten sainmme tietää, että samaan aikaan meidän HMKP:n kassa Oulussa järjestetään suuri Terwahölkkä ja -maratontapahtuma. Pidimme puhelinpalaverin yhdessä poliisin ja liikennepäivystäjä Mikko Myllylän kanssa heidän tekemistään reittimuutoksista Raatihuoneen osalta. Näin varmistimme, että pääsemme ajamaan jouhevasti Oulun Ideaparkista Kuusisaareen.

Meille on varattu Kuusisaaren alueelta Patosillan puoleinen pysäköintialue, Kuusisaaren pysäköintialue ja Raatintien kadun vierusta moottoripyörien parkkeerausta varten. Käytännössä tämä järjestetään niin, että jo torstaina käymme merkitsemässä valmiiksi kyseiset parkkipaikat ja että sillat suljetaan muulta liikenteeltä paraatin ajaksi.

Marru tulossa Kuopion Mp-messuilla Kari Salmelan haastattelusta.

Marru tulossa Kuopion Mp-messuilla Kari Salmelan haastattelusta.

Paraatiajon reitti on pituudeltaan 10,5 kilometriä, eli ei mikään älyttömän pitkä, mutta vaatii paljon järjestelyjä liikenteenohjauksen suhteen. Liikenteenohjaajia tarvitaan kaikkiaa noin 40 henkilöä, joista osa tulee Autoliiton toimesta, koska heillä on kokemusta vaativasta liikenteen ohjauksesta. He sulkevat kaupungin puoleisten siltojen pään ja seisottavat liikenteen koko paraatin ajaksi. Lisäksi he huolehtivat vaativien risteysten ohjauksesta. Poliisit sulkevat moottoritien rampit ja loput liikenteenohjauksesta hoidetaan meidän omin voimin.

Ideaparkin kanssa on sovittu, että siellä on tarjolla kahvia ja makkaraa musiikin kera. Siellä jaetaan jokaiselle pyöräkunnalle perinteinen info-kassi. Paraati lähtee poliisin johdattamana Kuusisaareen kello 11.30. Kuusisaaressa on bändien lisäksi tarjolla suolaista ja makeaa syötävää.

HMKP:n viralliset puheet alkavat ennakkoon ilmoitetun ohjelman mukaisesti kello 13.00. Kiertovanteen luovutus on vielä hieman avoin, sillä vuoden 2019 HMKP:n järjestäjä peruutti ja jos ei tule tietoa uudesta järjestäjästä, niin tiedustelemme ottaisiko vuoden 2020 HMKP:n järjestäjä vanteen vastaan?

Kiertoajelut

Kello 15.00 starttaavat Kiertoajelut, niitä on neljä erilaista, ja niiden ryhmät selviävät sitä mukaan kun tulee osallistujia.

– OuluZone: Halukkaat pääsevät ajamaan radalle.

– Kierikki: On keskellä kivikautisia asuinpaikkoja ja siellä on muun muassa argeologinen näyttely Suomen esihistoriasta sekä kivikautisten ihmisten elinympäristöstä. Alueella tehdään edelleenkin argeologisia kaivauksia. Kierikkiin on matkaa 55 kilometriä.

– Hailuotolaiva on maalle nostettuna Lumijoen Varjakassa ja toimii nykyään kahvilana. Varjakantie 775, Lumijoki Matkaa noin 20 kilometriä.

– Koitelinkoski: on Kiiminkijoessa oleva noin kahden kilometrin pituinen, lähes luonnontilainen kaunis koskialue. Matkaa noin 25 kilometriä. 

Itse asia: HMKP.

Itse asia: HMKP.

Virallinen osuus päättyy Kuusisaaressa kello 17.00 ja kevätpäivien viettoa jatketaan Hotel Radisson Blu:ssa kello 19.00-21.00 illallisen merkeissä. 20€:n illalliskortti tulee varata ja lunastaa suoraan hotellilta. Illallisen jälkeen seuraan voi liittyä 5 €:n pääsymaksua vastaan. Radisson Blu:n toimitusjohtaja Tarja Karhula ja meidän Oulun MC:n puheenjohtaja Matti Träskelin pitävät pienet puheet. Ennakkoon tiedetään, että Etelä-Suomesta asti on tulossa isoja porukoita, joten päätimme palkita isoimman paikalle saapuvan ryhmän tai kerhon.Illalla esiintyy pari bändiä, mutta mitään sen ihmeellisempää ohjelmaa ei iltaan ole järjestetty, että ihmiset saavat rauhassa tavata tuttaviaan ja seurustella heidän kanssaan. Toki, jos joku haluaa, niin saa esiintyä.

Vaikka tämän järjestäminen onkin vaatinut paljon työtä, niin on ollut kivaa ja pääsääntöisesti kaikki on järjestyksessä. Liikenteenohjaajien rekrytointi on käynnissä. Niitä on jo lähes tarvittava määrä, mutta kun on noin isosta porukasta kysymys, niin tarvitaan varahenkilöitäkin.

Kiitos Moosehead Bikers Toivo Heikkilä ja Eva Wathen, Pekka Matilainen KMC ja Merja Lehto UMKP. Heiltä kaikilta on saatu paljon tietoa ja ohjeita mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ja miten kannattaa järjestelyiden suhteen toimia. Kiitän myös niitä loistavia ihmisiä meidän omasta porukasta, jotka ovat jaksaneet kiertää MP18-messuilla, Keski-Suomen moottoripyöränäyttelyssä täällä Kuopiossa ja tulevassa American Car Show:ssa markkinoimassa tapahtumaa ja jakamassa HMKP-lehteä. Kiitos myös heille, jotka ovat ottaneet vastuulleen useita tärkeitä tehtäviä tapahtumassa.
Suurkiitos teillekin Motouutiset.fi, kun autatte tiedottamisessa pääorganisaattori Marja "Marru" Suominen päättää.

Jos et ole saanut mistään käsiisi HMKP-lehteä, niin se on luettavissa täällä

Lisäksi tarkempia tietoja löytyy tapahtuman Facebook-sivulta täältä ja Oulu MC:n sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin: Hymyilevän motoristin kevätpäivä 2018 Oulussa: komean yhteisajon lisäksi paikallista ohjelmaa ja nähtävyyksiä.