Ducatin fysiikkalaboratorio on avattu vuonna 2008, jonka jälkeen siellä on vieraillut yli 8000 opiskelijaa eri oppilaitoksista ympäri Italiaa. He ovat saaneet nähdä, miten fysiikan lait vaikuttavat moottoripyöräilyyn moottorin toiminnasta ajoneuvon dynamiikkaan.

Labra on alunperin tarkoitettu opiskelijoille, mutta 28.4. lähtien laboratorio on avoinna kaikille vierailijoille Bolognan tehtaalla. 

Lukukauden aikana laboratorio on auki viikonloppuisin, mutta lomakautena maanantaista perjantaihin. Opastettuja vierailuja on tarjolla sekä englanniksi että italiaksi tiettyihin aikoihin. 

Ducatin fysiikkalaboratorion luentotilaa.

Ducatin fysiikkalaboratorion luentotilaa.

Mikäli olet menossa Borgo Panigaleen kesän mittaan, niin lisää tietoja asiasta saat Ducatin sivuilta täältä. Vierailuajan voit varata täyttämällä reksiteröintikaavakkeen täällä ja lähettämällä kaavakkeen osoitteeseen fisicainmoto@ducati.com.

Fysiikkalaboratoriovierailun hinta on 30 euroa ja se sisältää opastamattoman kierroksen Ducati museossa. Erillinen tehdaskierros pitää varata erikseen, jolloin yhteishinnaksi tulee 45 euroa.

Alle 11-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin kohteisiin. 

Lähde: Ducati.

MotoGP-fysiikkaa.

MotoGP-fysiikkaa.