MX Liiga starttaa Porista - Mukana yli 350 kuljettajaa

Seitsemän osakilpailua käsittävä MX Liiga polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Porista, Yyterin hiekkaradalla.

Lauantaina kilpakauden starttaa naisten Suomen Cup -luokka MXD, jossa viivalle asettuu yhteensä 18 kilpailijaa sekä kansalliset MX65 ja MXC. Sunnuntaina vuorossa ovat kansalliset luokat MXH, MX125, MXB ja MXC. Kauden avaukseen on ilmoittautunut yhteensä yli 350 kuljettajaa.

Kilpailuerät alkavat molempina päivinä klo 12.

La: MXD, MX65, MXC

Su: MXH, MX125, MXB, MXC

Liput 10€/päivä, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mx-liiga-starttaa-porista-mukana-yli-350-kuljettajaa

5.-6.5.2018 Motocross, SML Acerbis MX-liiga, Suomen Cup, Kansallinen, Yyterin Moottorirata, Vauhtimontuntie 1, Pori

MM-KILPAILUT

Mika Kalliolle kauden debyytti Jerezin MotoGP-kilpailussa

Mika Kallio palaa kilparadoille puolen vuoden tauon jälkeen, kun edessä on miehen ensimmäinen villin kortin kilpailu tällä kaudella. Kuva: Inka Isotalo

MotoGP-kauden neljäs ja Euroopan ensimmäinen osakilpailu tuo viikonloppuun suomalaisittain lisäjännitystä, kun viivalle asettuu KTM:n testikuljettaja Mika Kallio. Villillä kortilla kilpailuun starttaava suomalainen palaa nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin sitten viime marraskuussa ajetun Valencian osakilpailun.

Aki Ajon johtaman Ajo Motorsport Moto2 -tiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on MM-pisteissä neljäntenä, vain neljän pisteen päässä toisesta sijasta. Tiimin etelä-afrikkalaiskuljettaja Brad Binder on kahdeksantena. Ajon Moto3-tiimin nuori kuljettaja Darryn Binder on sijalla 22.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää: https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/6741/Mika-Kallio-tekee-paluun-radoille-viikonloppuna-%E2%80%9DHienoa-p%C3%A4%C3%A4st%C3%A4-taas-kisaympyr%C3%B6ihin%E2%80%9D-KTM.htm?ref=newest

6.5. MotoGP, osakilpailu 4/19, Jerez, Espanja

Enduron MM-sarja jatkuu Portugalissa Remeksen komennossa

Eero Remes pitää edelleen MM-pistekärkeä hallussaan. Kuva: ABC Communication

Enduron MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Portugalin Castelo Brancossa. Kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes suuntaa kauden kolmanteen osakilpailuviikonloppuun EnduroGP- ja E2-luokkien johtoasemassa.

Myös E1-luokasta voidaan odottaa suomalaisittain mielenkiintoista, sillä Jiri Leino on MM-pisteissä neljäntenä vain pisteen edellä Eemil Pohjolaa. Niko Aitta on kymmenentenä. Enduro Junior -luokassa kisaava Antti Hänninen on sijalla 14 ja Lari Jukola sijalla 18.

Polisport GP of Portugal starttaa perjantaina klo 22 Suomen aikaa Akrapovic Super Testillä. Kilpailijat lähtevät varikolta kilpailureiteille sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11 Suomen aikaa. Super Test on nyt ensimmäistä kertaa osana kilpailua myös sekä lauantain että sunnuntain päätteeksi. Sunnuntai-iltapäivän Super Test -koitos kuvataan suorana lähetyksenä EnduroGP:n Facebook-sivulle.

Lue lisää: https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/6722/MM-Enduro-Remes-kakkoseksi-eilen-Espanjassa.htm

4.-6.5. Enduro MM, osakilpailuviikonloppu 3/8, Polisport GP of Portugal

Kunnakset jatkavat sivuvaunucrossin MM-kautta Ukrainassa

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: WSC Sidecarcross

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi jatkuu viikonloppuna Chernivtsissä Ukrainassa. Suomalaiset veljekset Riku ja Lari Kunnas ovat kolmen ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä seitsemäntenä. Edellisessä, Espanjan osakilpailussa Sidecarcross Team Kunnaksen kaksikko sijoittui ensimmäisen erän kahdeksanneksi ja toisen erän 11:ksi. Johtoasemaa MM-pisteissä pitää belgialaisduo Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnaksen-veljekset-nousivat-yhden-mm-pistesijan-sivuvaunucrossin-espanjan-osakilpailussa

6.5. Sivuvaunumotocross MM, osakilpailu 4/11, Chernivtsi, Ukraina