Mitä tahansa yrititkin arvailla, et todennäköisesti olisi aivan ensimmäisenä ajatellut, että ykkösenä tutkimuksen listalla komeilisi Ducati. Tai jos olisitkin, niin tuskin nyt sentään Superleggera. Eikä ainakaan tämä 1299-versio. Emme mekään, vaikka Ducati olisikin ollut korkealla meidänkin listallamme.

Tutkimuksen takana on moottoripyörien muutto- ja kuljetuspalveluihin erikoistunut Wmbpride.bike, joka kysyi 2386:lta iältään yli 18-vuotiaalta britiltä, mitä moottoripyöriä nämä katselevat potentiaalista kumppania etsiessään.

Kolmannes tutkituista (32%) myönsi mittailleensa jotakuta tämän ajoneuvon perusteella, kun taas 10 % kertoi, että se oli tärkeä tekijä sitä päätettäessä, deittaillako jonkun kanssa vai ei. Vain 12 % mielestä heidän oma ajoneuvonsa teki heidät seksikkäiksi.

Ja kun heiltä kysyttiin, mitä he odottivat partnereita etsiessään näiden moottoripyöriltä, vastauksena oli 32 % "jotain seksikästä", kun taas 29 % kaipasi "jotain nopeaa". Tylsimmästä päästä porukkaa olivat se 20 % joka oli sitä mieltä, että jokin luotettava kulkuneuvo saisi heidät hyrräämään.

Mutta mielenkiintoista kyllä, kun yli 60% kaipasi nopeita tai seksikkäitä pyöriä, kun heille näytettiin moottoripyörien kuvia, ja käskettiin valitsemaan viisi mieluisinta, niin nämä olivat suosituimmat vaihtoehdot:

  • 1. Ducati 1299 Superleggera - 43%
  • 2. MV Agusta F3 RC - 36%
  • 3. KTM 1290 Super Duke R - 35%
  • 4. 1948 Vincent Black Shadow Lightning - 32%
  • 5. 1925 Brough Superior SS100 - 28%

Kolme ensimmäistä vielä ymmärtää: ne ovat nopeita ja seksikkäitä ja lähtevät kuin hauki rannasta. Mutta Vincent ja Brough Superior? Millaisia kuvia noille tutkimukseen osallistuneille ihmispoloille oikein on näytetty? Yhtään vähättelemättä näiden kahden viimemainitun hienoutta aikanaan. Vai onko niin, että ne edustavat näitten tutkimukseen osallistuneiden teini-ikää?

Mitä mieltä itse olet, menikö koko tutkimus syteen? Toimituksen mielestä hämmentävintä oli Harrikan puuttuminen kokonaan listalta. Toki moni muukin olisi mahtunut...