Kansainvälinen Naismotoristien päivä kampanjoi naismotoristien esilletuomiseksi ikään ja pyörän kokoon katsomatta. Nykyään Suomessa nainen ja moottoripyörä yhdistelmänä ovat ihan jokapäiväinen näky, mutta vielä muutama vuosikymmen sitten meilläkin katsottiin hieman kieroon moottoripyöräileviä naisia.

Kansainvälisen Naismotoristien päivän avulla herätetään ihmiset huomaamaan laajemmin, että naismotoristeja on kaikissa kulttuureissa ympäri maailman. Samalla rohkaistaan naisia olemaan oma itsensä ja ajamaan moottoripyörällä. Päivän kunniaksi voi sen virallisille FB-sivuille lähettää kuvia, miten ja millä porukalla päivää on viettänyt. Sieltä näkee hyvin, miten kansainväliseksi tapahtumaksi päivän vietto on kahdessatoista vuodessa levinnyt.

Tarkoituksena on, että naiset ympäri maailman ajaisivat tänään moottoripyörällä. Tutkitusti naismotoristit ovat onnellisempia ja seksikkäämpiä. Tapahtuman päivämäärä on vuosittain toukokuun ensimmäinen lauantai. Suomessa päivä ei ole vielä saanut suuria joukkoja liikkeelle, sillä suomalaisittain ajankohta on haasteellinen. Ajokelit ovat usein koleat tähän aikaan vuodesta.

Mutta nyt näyttäisi siltä, että aurinko on naismotoristien puolella. Äitienpäivääkin vietetään vasta viikon päästä, joten mikä meitä estää? Hetki omaa aikaa, pyörä alle ja Lets Ride!

International Female Ride Dayn Facebook-sivut löydät täältä.

Aiheesta aikaisemmin:

Moottoripyöräilevät naiset ovat onnellisempia ja seksikkäämpiä!

Tänään on 10. Kansainvälinen Naismotoristien päivä: Just ride

Tänään on 11. Kansainvälinvälinen Naismotoristien päivä: Just ride!