Curtiss Motorcyclesilla ei siis enää ole mitään tekemistä Confederate Motorcyclesin kanssa, joka on brändätty uudelleen.

– Me suunnittelemme parasta aikaa seuraavaa moottoripyörien erää, joista jokaiseen tulee paljon asiakkaan valittavissa olevia optioita, Lee kertoi Drivelle. – Emme henkilökohtaisesti halunneet nähdä Confederaten brändin katoavan ikuisuuteen.

Lee kertoi uskovansa, ettei Confederaten nimi enää ole symboli rasismille sen enempää kuin sanat "rebel" tai itse Konfederaation lippukaan. 

– Tiedämme, että on ihmisiä, jotka ovat eri mieltä kanssamme, mutta meistä tuntui, että  ihmisten mielipide-eroistaan puhumisen salliminen on tärkeintä demokratiassa, missä elämme.

– Tunsimme, että on surullista, jos viimeaikaiset poliittiset tapahtumat johtavat 25 vuotta vanhan brändin kuolemaa, Lee jatkoi. Leellä itsellään on yksi Curtissin valmistama moottoripyörä.

– Olen itse ottanut mukaan oman Confederate P51 Combat Fighterin näyttelyihin ja ajoihin ja kokenut, että brändi on skeptisismistä huolimatta hyväksytty.

Toisin sanoen Lee uskoo, että ihmiset välittävät enemmän pyöristä itsestään kuin niiden nimestä. Siitä huolimatta nimellä on painolastinsa.

– Confederaten brändillä on paljon tekemistä innovaation ja alkuperäisyyden nimissä. Haluamme ja sen perinteitä: rakentaa innovatiivisia ja alkuperäisiä pyöriä, jotka keräävät ympärilleen väkeä, minne ikinä menevätkään.

Nimestä riippumatta Confederate on olemassaolonsa aikana tehnyt uskomattomia pyöriä. On mielenkiintoista nähdä, mihin Curtiss pääsee tulevien sähköpyöriensä kanssa, ja millaisia pyöriä Confederate puolestaan rakentaa uuden omistuksen turvin.

Aiheesta aiemmin:

Confederatelta uusi ärjyistä ärjyin limited edition FA-13 Combat Bomber

Ikoninen amerikkalainen moottoripyörämerkki Curtiss heräsi henkiin uudella äärimmäisellä Warhawk V2-mallilla