Yamaha voitti myös toisen koskaan järjestetyn Pariisi-Dakar-rallin samalla XT500-mallilla. Sen jälkeen muutkin valmistajat innostuivat asiasta, joten myös Yamaha lisäsi paukkuja uudella XT600 Ténéréllään. Yamahan kielellä Ténéré on ollut synonyymi moottoripyöräseikkailuille sen jälkeen, joten merkki on pyrkinyt huolehtimaan siitä, että kyseisellä mallinimellä varustetut pyörät vastaavat tarkoitustaan.

Ténéré 700 World Raid -prototyyppi suunniteltiin seikkailuihin ja omien unelmien tavoittelemiseen. Pyörä on säilyttänyt T7-konseptiin perustuvan ralliluonteensa, mutta sitä on kehitetty laajamittaisesti vuoden kestäneiden T7-mallin intensiivisten testausten avulla. Ténéré 700 World Raidissa on kevyt ja ohut runko vastakohtana sen tämänhetkisiin kilpailijoihin. Täten Ténéré 700 World Raidin käsiteltävyyden pitäisi olla hyvä sekä teillä että maastossa.

Kompakti 689-kuutioinen kaksoissylinterillä varustettu moottori tuottaa helposti hallittavissa olevaa tehoa, minkä ansiosta se sopii sekä maanteille että vuoristoreiteille. Lisäksi pyörässä on tilaa navigointilaitteita varten, Dakar-rallikilpailusta vaikutteita saaneet neliosaiset projektorivalot ja rungon jokaista osaa on viilattu tavoitteena pyörä, joka sopii kaikkiin olosuhteisiin ja kaikkiin maastoihin.

2018 Ténéré 700 World Raid -kiertue

Ténéré 700 World Raid 2018 on tapahtuma, jossa Yamahan tiedotteen mukaan otetaan pyörästä mittaa kaikissa mahdollisissa maastoissa ja olosuhteissa. Tavoitteena on esitellä pyörä maailmalle, mutta myös jokaiselle motoristille. Kuljettajina kiertueella toimivat maastoajon suurimmat nimet. Kiertuettä voi seurata sen sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

Ténéré 700 World Raid potkaistiin käyntiin Australiassa, ja kiertueen ensimmäinen kuljettaja, Yamalube Official Yamaha Rally -tiimin Rodney Faggotter, on tämän maanosan paikallisasiantuntija. Rodneylla on vuosikymmenen mittainen historia Yamahan kuljettajana sekä virallisissa tiimeissä että itsenäisesti. Hän voitti Dakar-rallin vuoden 2018 alussa.

Rod lyöttäytyi yhteen Australian omien Ténéré Tragics -kuljettajien kanssa, jolloin he osallistuivat Ténéré-kiertueeseen - erityiskiertue, joka on täynnä Ténéré-pyöriä vuosien varrelta. Ténéré Tragics -kuljettajat ovat omistautuneet uusien horisonttien valloittamiseen - filosofiaan, joka on juurtunut syvälle Ténéré-ajatteluun.

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2018

Stephane Peterhansel dyynejä valloittamassa

Kiertueen toinen vaihe käydään yhdessä maailman innoittavimmista maastoajopaikoista: Marokon aavikolla. Aavikot, tasangot, kivikot ja vuoristot määrittävät tätä maisemaa, joka uhkuu seikkailua, mystisyyttä ja kiehtovuutta. Kiertue matkaa Merzougaan, jokavuotisen rallin legendaariseen paikkaan, joka on osa Rally Raid -kalenteria sekä osa historiallista Pariisi-Dakar-rallia.

Ténéré 700 World Raid saa siellä kuljettajakseen Stephane Peterhanselin. Peterhansel on voittanut ennätyksiä rikkovalla urallaan kolmetoista Dakar-rallia, joista kuusi on ajettu Ténéré-pyörällä.

Adrien van Beveren

Vaihe kolme käynnistyy Argentiinassa, kun Adrien van Beveren siirtyy kuskin paikalle. Hän suuntaa kulkunsa kohti Etelä-Amerikan vaativia olosuhteita. Tämä Yamaha Racing -kuljettaja on kerännyt tililleen kolme peräkkäistä voittoa Enduropale du Touquet -kisassa Yamaha YZ450F -pyörällään.

Tämän lisäksi hän sijoittui ensimmäisessä Dakar-rallissaan kokonaiskilpailussa kuudenneksi osana Yamalube Yamaha Junior Rally -tiimiä. Suoritus ansaitsi hänelle paikan Yamalube Yamaha Official Rally -tiimissä, jossa hän paransi sijoitustaan pääsemällä kokonaiskilpailussa neljänneksi ajaen vain minuutin päähän palkintopallista. Adrien panee Ténéré 700 World Raidin äärirajoilleen maastossa, jossa hän oli niin lähellä voittoa aiemmin vuoden 2018 Dakar-rallissa.

Eurooppalaisten legendojen matkassa

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2018

Vaiheessa neljä koetaan Ténéré 700 World Raid 2018:n laajin osuus - Euroopan vaihe. Kuljettajina toimivat Nick Sanders, David Frétigné, Touratechin perustaja Herbert Schwarz ja enduro-kuski Cristóbal Guerrero sekä toinen endurokuljettaja Alessandro Botturi.

Touratechin perustajalla Herbert Schwarz on omistautunut auttamaan muita pelottomia kuljettajia saavuttamaan unelmansa. Schwarzin kaksi ensimmäistä tuotetta olivat sarja alumiinilaukkuja ja valaistu moottoripyörän tietokone, jotka hän loi omille ajomatkoilleen ympäri maanosia - näin syntyi uusi Adventure-luokka.

Herbert Schwarz on kehittänyt luokan laitteita melkein kolmen vuosikymmenen ajan. Hän edustaa kaikkea, mistä Ténéré-hengessä on kyse. Liittymällä mukaan vuoden 2018 Ténéré 700 World Raid -kiertueeseen Schwarz hyödyntää yli 850 000 kilometrin seikkailukokemuksensa kuljettajana.

Cristóbal Guerrero vastaa kiertueen sujumisesta Espanjassa ja Alessandro Botturi ottaa haltuunsa Italian etapin. Kiertueen Italian etappi on seikkailun viimeinen osio. Botturi ja vuoden 2018 Ténéré 700 World Raid -tiimi vievät seikkailulle vuoristoon Hard Alpi -kiertueella. Kyseessä on viikonlopun mittainen pyyhällys ympäri Alppeja uskomattoman upeilla maantie- ja maastoreiteillä pilvien yllä ja lumisilla huipuilla. Mikä olisikaan parempi tapa päättää tarina?

Lisätietoja kiertueesta tulee saataville tulevien viikkojen aikana, joten voit tutustua sivustoon www.World-Raid.com ja seurata kiertueen sujumista sosiaalisessa mediassa seuraavilla hashtageilla #

#Tenere700
#WorldRaid
#NextHorizon
#{continent}Stage
(Continent [maanosa] -vaihe sen mukaan, mistä kiertueesta olet kiinnostunut.)

Australian osuuden video löytyy tämän linkin takaa.

 

Check out the Ténéré 700 World Raid Tour Stage 1 video here (YouTube video for embedding only): https://youtu.be/fHvB_xurAGY
Ténéré-henki palaa taas areenoille vuoden 2018 Ténéré 700 World Raid -prototyypin myötä.