28-vuotias Ferin Patel saa ammattitestaajana yhdeltä Intian suurimmista moottoripyörävalmistajista ajettavakseen pyöriä ennen kuin ne on esitellään markkinoille. Patelin tehtävänä on antaa pyöristä palautetta, jotta niistä pystyttäisiin tekemään parempia ja suorituskykyisempiä.

Perheen lomamatkan aikana Manalissa Patel oli 7. luokalla oleva koululainen, kun näki ryhmän motoristeja pyörillään ja lähestyi heitä haluten tietää enemmän heidän pyöristään. Uteliaisuus moottoripyöriin säilyi, ja Patel tuli vuosia myöhemmin Himachal Pradeshissa toimivalle moottoripyörävalmistajalle töihin ja innostui jälleen. Jopa niin paljon, että luopui säännöllisestä työstään ja ryhtyi ammattimaiseksi moottoripyörien testaajaksi.

– Viemme pyörät pitkille ajomatkoille ja ajamme niillä 450-500 km päivää kohti erilaisissa maastoissa ja sitten täytämme päivittäisen raportin sekä lähetämme sen valmistajalle. Palaute koskee yksityiskohtia kuten esimerkiksi miltä tuntui, kun pyörässä käytettiin tiettyä kytkinlevyä tai miten sytytyksen ajoituksen muutos vaikutti pyörän suorituskykyyn, Patel kertoi Indian Expressille.

Opiskeltuaan insinööriksi Patel työskenteli yrityksessä laatuinsinöörinä ja oli mukana myös moottoripyöräkerhossa harrastuksenaan.

– Kuusi vuotta sitten menetin vanhempani. Se sai minut jättämään työni. Minulle oli kertynyt säästöjä, joten luovuin työstäni. Moottoripyöräkerhossa minut esiteltiin pyörien testaajille. Valmistaja myös opetti minulle, miten se tehdään, Patel sanoo.

Hän toteaa, että pyörien testaajalla pitää olla hyvä fysiikka, mukaan lukien vahva alaselkä tuntien mittaisiin ajoretkiin. Vaadittavia kykyjä ovat myös ajaminen vaikeilla radoilla, kovaa ajaminen sekä pyörän korjaamisen perustaitojen osaaminen, jos sattuu, että pyörä rikkoutuu.

Patel kertoo, että hänen työnsä mahdollistaa sen, että hän tapaa muita ammattilaisia, joiden kanssa keskustella pyöristä yhtä lailla kuin uusista moottoreista ja teknologioista, joita on tulossa markkinoille. 

Vapaa-ajallaan mies kustomoi pyöriä erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten esimerkiksi driftaamiseen tai offroad-ajoon.

Patel kertoo jatkavansa koekuljettajan ammatissaan, mutta aikoo myös ystäviensä kanssa perustaa akatemian, jossa nuoria opetetaan ajamaan moottoripyörillä.

Toimitukselta: pahoittelemme tilapäistä kuvien näkymättömyyttä tänään tehdyissä jutuissa. Syynä on ohjelmistopäivityksestä johtuva ongelma, jota ollaan korjaamassa.