Supermoton SM-kausi käyntiin Virosta

Supermoton SM-kausi polkaistaan sunnuntaina käyntiin Viron Tabasalu kardiradalta. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee hallitseva supermoton Suomen mestari Sami Salstola. Kaudeksi 2018 on luvassa uudistuksia, kun SM-arvoisen S1 ja Suomen Cupin luokan Openin lisäksi mukana on nyt pelkästään asfaltilla ajettava S4-luokka. Uuden luokan myötä mukaan on saatu myös ratamoottoripyöräilypuolen kuljettajia. Kauden avauksessa nähdäänkin mukana Moto3-luokassa kilpaillut Patrik Pulkkinen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/salstola-hakee-kolmatta-suomen-mestaruutta-supermoton-sm-kausi-kaynnistyy-virosta

13.5. Hämeen Super-Moto, osakilpailu 1/5, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Tabasalu kardirada, Viro

Suomi isännöi Cross Countryn EM-avausta - Vesivehmaan lentokentälle odotetaan tuhat kilpailijaa

Vesivehmaan lentokentällä ajetaan jo toisen kerran peräkkäin vuoden suurin moottoripyöräkilpailu, kun Vierumäki Grand National kaasutellaan toukokuun 11. ja 12. päivinä. Viime vuonna kilpailu keräsi lähtöviivalla lähes 900 kuljettajaa ja järjestäjien tavoite on tänä vuonna pyrkiä rikkomaan 1000 kuljettajan raja osallistujamäärissä.

Tänä vuonna Vierumäki Grand National on osana myös neljän kilpailun Cross Country -kilpailujen EM-sarjaa. Sarjan muut kilpailut ajetaan toukokuun lopussa Slovakiassa ja lokakuussa Latviassa sekä Ruotsissa. EM-pisteiden lisäksi eliittiluokissa on jaossa 2800 euron palkintorahapotti.

Perjantain kilpailuerät starttaavat klo 10 ja lauantaina ajajat päästetään vauhtiin klo 09.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vesivehmaa-grand-national-ajetaan-tana-viikonloppuna-1-000-kuljettajan-tavoite-realistinen

12.5. Cross Country, VGN European Cup CC, EM

Vesivehmaan lentokenttä, Lentotie 105, 17130 Vesivehmaa

MM-kilpailut

Päivärinta ja Veräväinen jatkamaan menestyksekästä yhteistyötä Slovakian MM-osakilpailuun

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan kauden MM-avauksessa Le Mansissa upeasti palkintokorokkeelle nousseet Pekka Päivärinta ja hänen uusi purkkiorjansa Jussi Veräväinen ovat valmiina jatkamaan hyvin alkanutta yhteistyötään. Kaksikko starttaa kolmanneksi korkeimmat MM-pisteet taskussaan kauden toiseen osakilpailuun, joka ajetaan Slovakian Slovakiaringillä. Eilisissä ensimmäisissä aika-ajoissa kaksikko teki toiseksi nopeimman ajan. Tänään Slovakiassa ajetaan seitsemän ratakierroksen Sprintti klo 13.45 Suomen aikaa ja lauantaina 13-kierroksinen Gold Race klo 10.55.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/pekka-paivarinta-ja-jussi-veravainen-kakkosruutuun-slovakian-mm-osakilpailussa

11.-12.5. Road Racing Sivuvaunuluokan MM-osakilpailu 2/7, Slovakiaring, Slovakia

Tuuli, Lahti ja Kallio Racing jatkavat Supersportin MM-kautta Imolassa

Supersportin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Italiassa, kun Imolan legendaarinen rata isännöi kauden viidettä MM-osakilpailua. Sarjan vakituinen suomalaiskuljettaja Niki Tuuli on parantanut otteitaan kilpailu kilpailulta. Sijalla kahdeksan MM-pisteissä oleva imatralainen lähteekin tavoittelemaan viikonlopun koitoksesta paikkaa kärjestä. Sarjan Euroopan kilpailut ajava Eemeli Lahti asettuu myös viivalle toivoen parantavansa menoaan edellisiin kilpailuihin verrattuna. Kallio Racing lähtee hakemaan Imolasta jälleen voittoa saksalaiskuljettajansa Sandro Cortesen johdolla. Moto2-luokan maailmanmestari on nyt MM-pisteissä kolmantena ja hyvään vauhtiin edellisessä osakilpailussa Assenissa päässyt nuori lupaus, Belgian Loris Cresson on sijalla 11.

Supersportin aika-ajo ajetaan lauantaina klo 15.00 alkaen ja sunnuntaina kilpailu klo 12.30 Suomen aikaa.

Lue lisää:

Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-imolan-mm-osakilpailuun-innokkain-mielin-parannamme-menoa-koko-ajan

Moottoriurheilu.tv/eemeli-lahti-hakee-imolasta-uutta-alkua-kaudelleen

Motocrossin MM-sarja jatkuu Latviassa

Motocrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna kauden seitsemännellä MM-osakilpailulla, joka ajetaan Latvian Kegumsissa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing –tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on nyt MXGP-luokan MM-pisteissä viidentenä. Luokkaa johtaa Hollannin Jeffrey Herlings ennen Italian Antonio Cairolia ja Belgian Clement Desallea. Loukkaantumisten takia kolme kilpailuviikonloppua väliin jättänyt suomalaistallin brittikuljettaja Max Anstie on MM-pisteissä sijalla 18.

Latviassa kisataan myös motocrossin EM-pisteistä. EMX250-luokassa suomalaisvärejä edustaa Hondaa käskyttävä Emil Silander. EMX125-luokassa kisaavat Mauno Nieminen, Wiljam Malin sekä EM-pisteissä toisena oleva Emil Weckman, joka on vain kuuden pisteen päässä luokkaa johtavasta Itävallan Rene Hoferista.

Lisätietoa: www.mxgp.com

12.-13.5. Motocross MM, osakilpailu 7/20, 
EMX250, EMX125, Kegums, Latvia

Kunnakset täynnä taistelutahtoa Tsekin MM-kisaan

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi jatkuu viikonloppuna Tsekin Kramolinissa ajettavalla kauden viidennellä osakilpailulla. Viime viikonloppuna Ukrainan osakilpailussa useista ongelmista kärsineet veljekset Riku ja Lari Kunnas tippuivat eräsijojen 18 ja 10 myötä MM-pisteissä seitsemänneltä sijalta kymmenenniksi, joten kaksikko lähtee nyt täynnä taistelutahtoa parantamaan pistesijoitusta Tsekissä.

13.5. Sivuvaunumotocross MM, osakilpailu 5/12, Kramolin, Tsekki

Toimitukselta: pahoittelemme tilapäistä kuvien näkymättömyyttä jutuissa. Syynä on ohjelmistopäivityksestä johtuva ongelma, jota ollaan korjaamassa.