Poliisipartio kiinnitti huomionsa ilman kypärää tiellä ajaneeseen moottoripyöräilijään. Partio yritti pysäyttää miestä, joka kuitenkin päätti kiihdyttää vauhtiaan ja ryhtyi pakenemaan. Pakomatka alkoi Mikkelin Laajaharjulta, josta se suuntautui ajoittain kevyenliikenteen väyliä pitkin Mikkelin keskustaan.

Pakenemisen aikana moottoripyöräilijä ajoi useaan otteeseen päin punaisia liikennevaloja ja aiheutti useita vaaratilanteita ohittamalla taajama-alueella autoja paikoissa, jossa oli vastaantulevaa liikennettä ja näkymä turvallisiin ohituksiin oli riittämätön. Tapahtuman aikana poliisi harkitsi toimenpiteistä luopumista, mutta kuljettajaa ei saatu tunnistettua, joten pakenevan kuljettajan seuraamista jatkettiin.

Takaa-ajoon osallistu useita poliisipartioita ja lopulta moottoripyöräilijä ajoi Mikkelin rautatieasemalta junaradalle, jossa mies otettiin kiinni. Kiinnioton suorittanut poliisipartio joutui turvautumaan voimakeinoihin käyttämällä pippurisumutetta pakenemisen estämiseksi. Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, mutta miestä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ajossa käytetty moottoripyörä oli anastettu aikaisemmin Mikkelistä.

Poliisi pyytää pakenijaa väistäneitä tai tapauksen vuoksi vahinkoa kärsineitä ottamaan yhteyttä Mikkelin poliisiaseman tutkintaan, numeroon 0295 455 526.