41. Dakar-ralli järjestetään vuoden 2019 tammikuun 6. - 17. päivä, kokonaan Perun alueen sisäpuolella. Sekä lähtö että maali sijaitsevat maan pääkaupungissa Limassa.

Reitti on kartoitettu pitkin perulaisia autiomaita, ja järjestäjän mukaan vuoden 2019 Dakar tulee olemaan yksi hiekkaisimpia rallin historiassa. Vaikka luvassa onkin valtava määrä dyynejä, tiedossa on myös erilaisia maaperiä, jotka sopivat kaikkiaan ajotyyleihin.

Rekisteröityminen ensi vuoden ralliin on jo avattu.

Uutinen vain yhdessä maassa ajettavasta Dakarista oli eräänlainen shokki, sillä viime vuosina ralli on löytänyt isäntämaita useista Etelä-Amerikan maista kuten Argentiinasta, Boliviasta ja Chilestä. Ongelmana isäntämaiden vähentymisessä on ilmeisesti taloudellinen tilanne ja säästäväisyyssyyt Argentiinassa ja Chilessä.

Rallin ranskalainen taustaorganisaatio ASO ei myöskään ole päässyt sopimukseen neuvotteluissa Bolivian kanssa, joka olisi halunnut, että ralli kiertää enemmän sen alueella.

Sopimusneuvottelujen epäonnistuminen on siis johtanut siihen, että Peru on ainoa varteenotettava vaihtoehto ensi vuodelle.

Koska tilanne näyttää huonolta, ASO on ryhtynyt neuvottelemaan Afrikan maista Algerian, Angolan ja Namibian kanssa vuodesta 2020. Jos tämä toteutuu, Dakar-ralli siirtyy lähemmäs syntysijojaan, vaikka turvallisuusongelmat ovat edelleen olemassa, ja samalla lähemmäs kisan vanhoja reittejä. Sekä tietysti lähelle sen perinteistä vanhaa päätöspistettä Senegalissa.

Vuoden 2019 Dakarissa on mielenkiintoinen sääntömuutos: se sallii kilpailijoiden, jotka tippuvat kisasta mekaanisen vaurion tai pienen vamman takia liittyä takaisin kisaan välipäivän jälkeen kisaamaan uudessa "toisen mahdollisuuden" luokassa. Tämä muutos auttaa faneja pysymään kiinnostuneina kisasta ja auttaa kisaajia ja tiimejä, kun ne voivat jatkaa kilpailua epäonnen jälkeen, käytettyään siihen mennessä valtavat määrät rahaa ja aikaa kisatakseen Dakar-rallissa. 

Lisää aiheesta Dakar-rallin omilla sivuilla täällä sekä Asphalt and Rubberissa