Republikaanien yrityksille kohdistamien veroleikkausten jälkeen odotettiin, varsinkin republikaanien omassa retoriikassa, että "amerikkalaiset yritykset, kuten Harley-Davidson ovat paljon paremmassa asemassa kilpailemaan kansainvälisessä taloudessa ja pitämään työt täällä Amerikassa".

Harley-Davidson kuitenkin sulki tehtaansa Kansas Cityssä Missourissa, jolloin 800 henkilöä menetti työpaikkansa, kun osa tehtävistä siirrettiin Pennsylvanian Yorkissa sijaitsevaan tehtaaseen. Kaikkiaan työpaikkoja hävisi lopulta 350.

Sulkemisilmoituksen kantapäillä yritys kertoi ostavansa takaisin 15 miljoonaa omaa osakettaan 700 miljoonalla dollarilla, todettuaan veroasteensa laskeneen noin 10 % Republikaanien verouudistuksen jälkeen.

Sen jälkeen yirtys ilmoitti perustavansa tehtaan Thaimaahan vielä vuoden 2018 mittaan todeten, että asialla ei ole mitään tekemistä työpaikkojen kanssa, vaan tarkoituksena on välttää presidentti Trumpin määräämät teräksen tuontitullit ja mahdollinen 30 miljoonan dollarin kasvu kuluissa.

Harley-Davidsonin henkilöstö kuitenkin pelkää, että lisää työpaikkojen menetyksiä seuraa. Aiheesta lisää Rawstoryn sivuilla.