Piilaaksossa toimiva DigiLens Inc esitteli uuden kaksikerroksisen laajennetun todellisuuden (AR, Augmented Reality) aaltojohtonäyttönsä. Uusi DigiLens MonoHUD (HUD = Head up display, heijastusnäyttö) on nyt aiempaa kolmikerroksista näyttöyksikköä ohuempi ja kevyempi ja se voidaan valmistaa paljon nopeammin, mikä merkitsee läpimurtoa saatavuudessa.

MonoHUDin rakenne.

MonoHUD on tarkoitettu moottoripyörä- ja polkupyöräkäyttöön, jossa informaatio tuodaan suoraan käyttäjän näkökenttään niin, että nämä voivat pitää katseensa suunnattuna tiehen. Heijastusnäytön avulla voi seurata moottoripyörän nopeutta, vaihdetta, polttoaineen ja öljyn tilaa sekä navigointitietoja, reaaliaikaisia onnettomuusvaroituksia, musiikkia ja muita ei huomiota häiritseviä älypuhelinsovelluksia.

Lisäksi uudet näyttöyksiköt voidaan valmistaa uuden mustesuihkutulostinvalmistusprosessin avulla, joka kasvattaa merkittävästi valmistusnopeutta. Luvassa on paljon enemmän osia halvempaan hintaan ja lisäksi näyttöyksiköiden kontrastintoisto on entistä parempi. Uusi aaltojohtoteknologia mahdollistaa kristallinkirkkaan näytön päivänvalossakin. Valmistajan mukaan kyseessä on läpimurto näyttöyksiköiden laadussa.

Heijastusnäytön edut. Informaatio tuodaan suoraan näkökenttään, joten sinun ei tarvitse irrottaa katsettasi tiestä.

– Kaksikerrosnäytön parantunut laatu ja valmistuksen yksinkertaistuminen on elintärkeää asiakkaillemme, totesi DigiLensin pääjohtaja Chris Pickett. – Se alentaa tuotantokustannuksia ja mahdollistaa tuotteiden tulemisen markkinoille nopeammin. Näemme jo monia innovatiivisia käyttökohteita kuten moottoripyörien HUDit ja etsimme kehittäjiä näyttämään meille, mitä seuraavaksi.

Young Optics on yksi ensimmäisiä näyttövalmistajia, joka on lisensioinut DigiLensin MonoHUDin ja alkaa pian tuottaa sitä suurilla volyymeillä.

Sena, joka on moottoripyöräalallakin suuri kypäräpuhelin- ja bluetooth-yhteyksiin perustuvien laitteiden valmistaja, tekee yhteistyötä Young Opticsin kanssa integroidakseen DigiLensin näytön ja kommunikaatiojärjestelmänsä kypäriin mahdollistaakseen sen, että kuljettaja voi seurata näytön kautta puhelimen ja pyörän teknisiä tietoja ajaessaan.

MonoHUD kypärässä.

Senahan julkisti juuri Momentum-älykypäräsarjansa, jossa on sisäänrakennettuna kypäräpuhelimet.

Uusi MonoHUD-värinäyttöyksikkö toimii vielä 8000 nitin päivänvalossa. Sen näyttökoko on 640x360 pikseliä ja akun kestoksi luvataan 8 tuntia ja AR-osuus silmän näkökentästä on 25 astetta. Näyttöyksikkö toimii myös silmälasien kanssa.

Mielenkiintoiseksi DigiLensin tuotantoteknologian tekee sen väitetty halpuus ja valmistuksen yksinkertaisuus. Heijastusnäytöllä varustettuja älykypäröitä ja -laitteita ollaan tuomassa kovaa vauhtia, mutta kaikkien tähänastisten tuotteiden, kuten älylaite Nuvizin tai älykypärä Skullyn yksi ongelma on hinta. Näyttöyksiköiden hinnanlasku saattaa vauhdittaa markkinaa.

MonoHUDin toiminnasta kertovan varsin tiiviin videon voit katsoa alla ja DigiLensin sivuille pääset tästä.