Motocrossin SM-kausi käyntiin Hyvinkään juhlakilpailulla - Sami Hyypiä asettuu viivalle

Tulevana viikonloppuna koko maan motocross-elitti kokoontuu Hyvinkäälle aloittamaan kiven kovan taiston pääsarjojen herruudesta. Kauden avauksena toimivassa tupla-SM-viikonlopussa on mukana yhteensä 235 kuljettajaa. Lauantaina SM-pisteistä kamppailevat sivuvaunut ja Suomen Cup -pisteistä alle 18-vuotiaiden MXJ-luokka sekä veteraaniluokat MXV35, MXV45 ja MXV55. Sunnuntaina on vuorossa SM-Motocross-sarjan kauden avaus. Jokaisessa kolmessa SM-luokassa, MXC/A, MX2 ja pääluokka MX1, on luvassa kovaa taistelua.

Jalkapallotähti ja motocrosstiimin omistaja Sami Hyypiä aloittaa ensimmäisen Suomen Cup -kautensa lauantaina luokassa MXV45 (45-vuotiaat).

Kilpailut alkavat klo 12.

Liput: Lauantai 10 €, sunnuntai 15 €, koko vkl/hlö 20 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman seurassa.

Lue lisää: Motouutiset: Motocross: Moottoriurheilun 80-vuotisjuhlakilpailu viikonloppuna Hyvinkäällä

26.-27.5. Motocross, SM, Suomen Cup, Hyvinkää. Hyvinkään moottoriurheilukeskus, Hikiäntie 1508, Hyvinkää

Ratamoottoripyöräilyn SM-kausi starttaa vauhdikkaasti Botniaringiltä

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja käynnistyy Jurvasta. Botniaringin radalla ajetaan sarjan avauskilpailu 26.-27.5. Kuva: SRRA

Tulevana viikonloppuna nähdään Botniaringin moottoriradalla Road Racingia parhaimmillaan, kun moottoripyörien viiden kisaviikonlopun sarja pyörähtää käyntiin. Kurikan Matkamotoristien isännöimä kilpailu avaa SM-sarjan ja kisaviikonloppuna ajetaan useita lähtöjä molempina päivinä. Kilpalähdöt alkavat lauantaina kello 13.15 ja sunnuntaina kello 13.00. Kisaviikonlopun ohjelma on tapahtumatäyteinen, kun eri luokat ajavat kilpailulähtönsä molempina päivinä. Kansainvälisestä huippuvauhdista saadaan esimakua sivuvaunupyörien erissä, kun moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta käskyttää Honda-kilpuriaan.

Lue lisää Motouutisista: Road Racing: SM-sarja käynnistyy ensi viikonloppuna Jurvan Botniaringillä

25.-27.5. Road Racing, Superbike, Classic RR, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Botniaring, Jurva, Kauhajoentie 988, Jurva

Enduron nuorten SM-sarja jatkuu Orimattilassa

Jiri Leino. Kuva: Pasi Porttila

Enduron nuorten luokan SM-pisteistä ja veteraaniluokan Suomen Cupin paremmuudesta taistellaan lauantaina Orimattilassa. Lisäksi kilpailuun ottavat osaa kansallisten luokkien kuljettajat.

A-luokan kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan yhteensä 27. Mukana ovat muun muassa MM-areenoilta tutut Eemil Helander ja Hugo Svärd sekä viime vuoden Orimattilan osakilpailun voittoaan puolustava Vantaan Moottorikerhon Jiri Leino. Kaiken kaikkiaan kilpailijoita Toukokuunajossa on yhteensä 201.

A-, B- ja V40-luokat starttaavat klo 10.01. Luokat ajavat reitin kolmeen kertaan. C-, V50- ja V60-luokat aloittavat klo 14.13 ja ajavat ensimmäisellä kierroksella maastokokeet MK1, MK2 ja MK3 ja toisella kierroksella maastokokeet MK4 ja MK5.

Lähtöluettelo täällä.
Lisätietoa ja reittikartta täällä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-nuorten-sm-sarja-jatkuu-orimattilassa-jiri-leino-puolustaa-viime-vuoden-voittoaan

26.5. Enduro, 54. Toukokuunajo, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Orimattilan Jymylinna, Urheilutie 9, Orimattila

Kotkat haastaa Porin Nopean sunnuntain Speedwayn SM-liigassa

Jesse Mustonen. Kuva: Timo Eronen

Seinäjoen Kotkat isännöi sunnuntaina kauden ensimmäistä kotiotteluaan. Jesse Mustonen on nyt mukana joukkueessa omalla paikallaan oltuaan avausottelusta sivussa maaradan MM-kilpailun takia. Mustosen mukanaolo on merkittävä vahvistus joukkueelle, joka Hyvinkäällä kävi kamppailua kolmossijasta yhdessä Hyvinkään Sand Blowersin kanssa. Hallitseva Suomenmestari Porin Nopea Racing tulee Seinäjoelle kahden ruotsalaiskuljettajan voimin, sillä joukkueen alkuperäisestä kokoonpanosta sekä Kastas Puodzuks että Timo Lahti ajavat samaan aikaan Puolan sarjaspeedwayta. Hienosti Hyvinkäällä ajaneet Henri Ahlbom ja Teemu Lahti ovat jälleen mukana. Tero Aarnion puuttuessa Wasamien kokoonpanosta, tuuraa häntä Jarno Kokkonen. Joukkue on muuten sama kuin sarjan avauskierroksella.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kotkat-haastaa-porin-nopean-sunnuntain-speedwayn-sm-liigassa

27.5. Speedway SM-Liiga, Ottelu 3, SM. Routakallion Speedwayrata, Seinäjoki

MM-KILPAILUT

Eemeli Lahti ja Kallio Racing MM-taistoon Doningtonin radalla

Eemeli Lahti ja Kallio Racing MM-taistoon Doningtonin radalla

Tulevana viikonloppuna World Superbike -sarja vierailee Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun vuorossa on Donington Parkin osakilpailu. Supersport-luokassa kilpaileva Eemeli Lahti toivoo rikkonaisen alkukauden jälkeen saavansa rytmistä kiinni heti perjantaiaamun harjoituksissa. Lisäksi hän pyrkii ajamaan mahdollisimman paljon kierroksia uudella radalla. Kallio Racing lähtee jahtaamaan osakilpailuvoittoa pisteissä kolmantena olevan Sandro Cortesen johdolla. Tiimin belgialaiskuljettajalta, sijalla 11 MM-pisteissä olevalta Loris Cressonilta, voidaan odottaa myös hyviä tuloksia edellisten kilpailujen perusteella.

Supersport-luokan harjoitukset ajetaan perjantaina klo 12.40 ja 17.00 Suomen aikaa sekä lauantaina klo 11.30. Luokan aika-ajo on vuorossa lauantaina klo 16.15 alkaen ja sunnuntaina ajetaan warm-up klo 11.20 ja kilpailu klo 13.30.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää Motouutisista: Eemeli Lahti valmis supersportin MM-sarjan Doningtonin osakilpailuun

27.5. World Supersport, osakilpailu 6/13, Donington Park, Iso-Britannia