Viime aikoina on maailmalta saatu tietoja siitä, miten Apple Watch -älykello on pelastanut henkiä huomauttamalla käyttäjänsä terveydentilasta, ja näyttää siltä, että Applen teknologia on kätevää muutenkin, jos joutuu hankalaan tilanteeseen.

Sydney Morning Heraldin aiemmin tällä viikolla julkaiseman artikkelin mukaan 17-vuotias nuorukainen käytti iPhonensa Siriä lääketieteellisen avun hankkimiseen jouduttuaan vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen New South Walesissa Australiassa.

Toukokuun 17. päivänä Darcy McKay joutui onnettomuuteen maastossa ajaessaan. Häneltä murtui useita selkänikamia, häntäluu ja lantio ja lisäksi hän sai sisäisen verenvuodon pernaansa. Onnettomuuden jälkeen hän oli kykenemätön liikkumaan, hän käski iPhonensa Siriä soittamaan triplanollaan, joka on Australian vastine 112-hätänumerolle, ja ensiapu saapui paikalle 20 minuuttia myöhemmin.

– Olen onnellinen siitä, että tulin ajatelleeksi Sirin käyttöä, muuten olisin menehtynyt, McKay kertoi. Hän rohkaisi muitakin varmistamaan, että Siri on aktiivisena puhelimessa.

– Jos tällainen tilanne tapahtuu, tarvitset Siriä. Joten aktivoikaa se, muuten ette pysty käyttämään sitä.

Asiasta kertoi Apple Insider.

Myös Android-käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa on vastaava avustin, joten epäilemättä kehoitus aktivoida se kannattaa ottaa vakavasti.