Supermoton SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina Töysässä. SM-pistejohdossa Töysän Kartingradalle suuntaa Eero Madisson, toiseksi eniten pisteitä on Sami Salstolalla ja kolmospaikkaa pitää hallussaan Ari Åstedt. Open Suomen Cup -luokan kärjessä on Tino Kapanen ennen Aleksi Markkasta ja Joonas Markkasta. Uuden, pelkästään asfaltilla ajettavan S4-luokan kauden avauksen vei ylivoimaisesti nimiinsä Moto3-sarjasta tuttu Patrik Pulkkinen, joka johtaa luokkaa ennen Tuomas Harhalaa ja Lauri Valkamaa.

Lauantaina Töysän yleisö pääsee nauttimaan mopoendurancen joukkuekestävyyskilpailusta klo 12-18. Sunnuntain supermotokilpailun harjoitukset alkavat klo 10 ja kilpailuerät ajetaan klo 13-16.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/supermotoon-siirtynyt-patrik-pulkkinen-kauden-avauksen-tuplavoitto-ei-tullut-yllatyksena

03.06. Supermoto, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Töysän Kartingrata, Pihlajapurontie 87, Töysä

MM-KILPAILUT

MotoGP-kausi jatkuu Mugellossa – Niki Tuuli starttaa toiseen Moto2-kilpailuunsa

Niki Tuuli (nr 66) starttaa viikonloppuna uransa toiseen Moto2-kilpailuun. Kuva: SIC Racing

MotoGP-kausi jatkuu viikonloppuna Italian Mugellon radalla ajettavalla kauden kuudennella osakilpailulla. Edellisessä osakilpailussa Ranskassa Moto2-luokan debyyttinsä tehnyt sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Niki Tuuli on päässyt nyt valmistautumaan paremmin uransa toiseen osakilpailuun ja suuntaa luottavaisin mielin Italiaan.

Ajo Motorsportin Moto2-luokan kuljettaja Miquel Oliveira on MM-pisteissä toisena ja Brad Binder yhdeksäntenä. Suomalaistiimin Moto3-luokan nuori kuljettaja Darryn Binder on pisteissä sijalla 21.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/pitkaa-paivaa-painanut-tuuli-ennen-mugellon-motogp-viikonloppua-olen-nyt-paremmin-valmistautunut

Mugellossa ajetaan myös Red Bull Rookies MotoGP -sarjan kauden kolmas osakilpailu, jossa viivalle asettuu Suomen Peetu Paavilainen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/paavilainen-aikoo-mukaan-karkitaistoon-mugellossa-rennolla-fiiliksella-viikonloppuun

3.6. MotoGP, osakilpailu 6/19 Mugello, Italia

Enduron MM-kausi jatkuu naapurimaassa – Remes pyrkii pitämään johtoasemansa

Eero Remes pitää edelleen MM-pistekärkeä hallussaan. Kuva: ABC Communication

Tallinna toimii historian ensimmäistä kertaa enduron MM-sarjan isäntänä, kun kauden neljäs MM-osakilpailuviikonloppu ajetaan Virossa. Naapurimaan koitokseen suunnataan erittäin jännittävässä tilanteessa, kun Eero Remes pitää nimissään EnduroGP-luokkaa samalla pistemäärällä Italian Alex Salvinin kanssa. E2-luokassa 106 pistettä kerännyt Remes on toisena, kun Salvini on saanut haalittua 114 pistettä. Enduro1-luokassa paras suomalainen on neljäntenä oleva Eemil Pohjola.

Lisäksi kilpailuun starttaavat viidentenä oleva Jiri Leino sekä Niko Aitta, Jussi Arvaja ja Henry Olenius. Viron osakilpailun E3-luokkaan on ilmoittautunut mukaan Päitsiltä korkeimmat pisteet kuitannut Aleksi Jukola. Junior1-luokassa Virossa kisaavat Antti Ahtila, Eemil Helander, Antti Hänninen ja Lari Jukola. Junior2-luokassa sinivalkoisia värejä edustaa Joni Kaivolainen. Youth-luokassa suomalaisia on kuusi: sarjan vakiokiertäjät kolmantena oleva Hugo Svärd ja kuudetta sijaa pitävä Roni Kytönen sekä Tino Nuuttinen, Niklas Laankoski, Kosti Kirjavainen ja Hermanni Haljala.

Kilpailu starttaa molempina päivinä klo 09.

Livetulospalvelu: www.enduro-live.info

Lisätietoa: www.endurogp.com

2.-3.6. Enduro, osakilpailuviikonloppu 4/8, Tallinna, Viro

Räikkösen motocross-tiimi pistetaistoon Iso-Britanniaan

Gautier Paulin. Kuva: Ice One Racing

Motocrossin MM-kausi jatkuu yhdeksännellä osakilpailulla Iso-Britannian Matterley Basinin radalla. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Husqvarna Factory Racing -tiimin Gautier Paulin on neljäntenä ja kolme kisaviikonloppua loukkaantumisen takia syrjässä ollut Max Anstie sijalla 15.

Lisätietoa: www.mxgp.com

2.-3.6. Osakilpailu 9/20, Matterley Basin, Iso-Britannia