Jeremy Carman tekee arkkitehdin lopputyötään Etelä-Kalifornian yliopistossa, ja haluaa MotoHomessa yhdistää kaksi intohimoaan: moottoripyörät ja arkkitehtuurin.

MotoHome on maailman ensimmäinen koti, eli yöpymispaikka moottoripyörässä, ja Jeremy on saanut laitteensa käytännössä jo valmiiksi joukkorahoituspalvelu Gofundme'n avulla. 

Viime kesänä Jeremy kirjoitti lopputyötään ja kuvasi siinä, miten aikoo yhdistää kaksi intohimonsa kohdetta joksikin todelliseksi. Hänen visionsa oli ottaa kaksi parhaiten tuntemaansa asiaa, ja yhdistää ne menestyksekkäästi käytännölliseen ja uniikkiin designiin ja samalla säilyttää molempien olennaisimman olemuksen.

MotoHomen rakennusvaiheet.

MotoHomen rakennusvaiheet.

– Moottoripyörät ovat atleettisia koneita, jotka antavat meille mahdollisuuden matkustaa aivan toisin kuin mikään muu kulkuneuvo. Arkkitehtuuri tässä tapauksessa tarkoittaa luovasti suunniteltua suojaa, joka älykkäästi suoriutuu tehtävästään tehokkaasti samalla kun se pysyy käytännöllisenä ja edullisena rakennuskohteena, Jeremy Carman kuvaa hankettaan Gofundme'n sivulla.

– En ole vain suunnittelemassa moottoripyörää, johon arkkitehtuuri on kiinnitetty, vaan suunnittelen ja rakennan suojaratkaisua, joka on integroitu maastomoottoripyörään. Sen tarkoituksena on antaa käyttäjälleen matkailukokemus vailla vertaa. Lähes rajoittamaton tapa matkustaa atleettisella ja kyvykkäällä moottoripyörällä, joka tarjoaa käyttäjälle mukavan, käytännöllisen ja ympäristöä säästävän kodin. Kyse on arkkitehtuurista kahdella pyörällä.

Jeremy on rakentanut MotoHomensa Honda CR500:n osaksi. Kuten kuvista ja oheisesta videosta huomaat, takasvingiä on jatkettu melkoisesti, silti "talo"-osan peränylitys on melkoinen. Toisaalta takarunkoon on rakennettu melkoinen tavaratila, ehkä se vähän vie painopistettä alas ja eteenpäin.

Seuraavaksi viimeinen vaihe: ajomatka Latinalaiseen Amerikkaan ja takaisin. 32 000 km.

Seuraavaksi viimeinen vaihe: ajomatka Latinalaiseen Amerikkaan ja takaisin. 32 000 km.

Nyt Jeremy hakee rahoitusta testiajoa varten. Hänen tarkoituksenaan on ajaa pyörällä Yhdysvalloista Etelä-Amerikkaan ja takaisin. Matkan mitta on noin 32 000 kilometriä. 

Mikäli olet kiinnostunut enemmän hänen hankkeestaan, voit käydä ihmettelemässä sitä ja mahdollisesti myös lahjoittamassa rahaa Gofundme'n sivulla täällä.

Toivomme Jeremylle suotuisia tuulia, sillä ainakin maallikon silmään - niin ennakkoluuloton ja arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kuin se onkin - hänen rakennelmansa saattaa olla hieman sivutuuliherkkä.

Katso video alla.