Trialin SM-kisa oli ennakkosuosikkien juhlaa - enduromestarit kärjen tuntumassa

Kauden toinen trialin SM-osakilpailu ajettiin lauantaina Jämsän maastoissa. Voittajanimet löytyivät pääosin ennakkosuosikkien joukosta, mutta pakkaa sekoittivat myös endurosta tutut huippuajajat.

Jämsän SM-trialin osallistujalista oli mestareita pullollaan, kun radalla nähtiin mm. enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes ja enduron MM-sarjassa niin ikään ajavat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen.

TR1-luokassa voittoon ajoi Hämeen Moottorikerhoa edustava Timo Myöhänen. Toiseksi taituroi järjestävän seuran Jämsän Seudun Moottorikerhon Jere Karjalainen.

TR2-luokan kärkikolmikoksi povattiin ennakkoon kotiseuran kilpailussa ajavaa Mikko Mäkelää, Tervakosken Moottorikerhon Leevi Paajasta sekä MPT:n Ossi Jahnia. Jahn veti miehistä pisimmän korren ennen Paajasta. Mäkelä jätettiin tällä kertaa neljänneksi.

TR3-luokka oli Tervakosken Moottorikerhon Ilkka Oittisen juhlaa. Oittista pidetiinkin luokan ennakkosuosikkina, mutta Remeksen ja Pohjolan osallistuminen aiheutti voittajaehdokkaallekin puntin tutinaa. Remes ajoi kilpailun toiseksi, ja Pohjola seurasi perässä kolmantena. Jämsän SM-kilpailu oli molemmille uran kaikkien aikojen toinen trial-osakilpailu.

– Olen muutaman kerran tänä vuonna harjoitellut trialia ennen tätä kisaa, valaisi Remes valmistautumistaan.

– Loukkasin itseäni eilen harjoituksissa ja se vähän vaivasi alkukierroksilla, Pohjola puolestaan harmitteli.

TRJ-juonioriluokassa MPT:n Arttu Sämppi ajoi voittoon ennen luokkaa johtavaa Espoon Moottorikerhon Max Parkkosta.

TR4-luokassa taitavimmin ohjaustankoa väänteli Tervakosken Moottorikerhon Ari Kyöstilä. Ensimmäisen osakilpailun voittaja ja Kyöstilän seuratoveri Jari Leipijärvi joutui tyytymään tänään toiseen sijaan. Vieraileva endurokuljettaja Roni Kytönen oli kahdeksas elämänsä ensimmäisessä trial-kilpailussa.

– Muutaman kerran on tullut harjoiteltua trialia ennen tätä päivää. Kivaa oli, summaili Kytönen.

Kaikki kolme vierailevaa enduroajajaa kilpailivat iloisella mielellä ja lupailivat tulla uudestaankin kilpailemaan trialissa, jos vain toisen lajin kilpailut eivät osu samaan aikaan.

TR5-luokan voittajaksi kruunattiin Tuusulan Moottorikerhon Pyry Nikkanen ennen pääministerikaima Juha Sipilää.

Trialia on viimeksi päristelty Jämsän maastoissa 2000-luvun vaihteessa, mutta tauosta huolimatta kilpailujen järjestelyt keräsivät kehuja. Tapahtumaa oli suunnittelemassa ja toteuttamassa lukuisia talkoolaisia viime syksystä asti.

Seuraava trialin SM-osakilpailu ajetaan Jyväskylässä 14. heinäkuuta.

Tulokset täältä.

Hanna Mertsalmelle murskavoitot motocrossin naisten Suomen Cupissa

Muista naisista ei ollut vastusta Hanna Mertsalmen menolle Iisalmessa. Kuva: Hanna Mertsalmen tiedotus

SML Proservice.fi MX LIIGA polkaistiin tänään käyntiin Iisalmessa Parkatin Moottoriurheilukeskuksessa. Naisten Suomen Cupin kauden avauksessa eräsijat 1. ja 2. napannut Hanna Mertsalmi otti Iisalmessa molempien erien voitot ylivoimaisella näytöksellä.

SML Proservice.fi MX LIIGA alkoi lauantaina naisten motocrossin Suomen Cupin osakilpailulla. Hanna Mertsalmi ajoi pohjat aika-ajoissa, ja jatkoi hyvää vauhtiaan myös molemmissa kilpailuerissä. Nainen pesi kanssakilpailijansa molemmissa erissä huikealla useamman kymmenen sekunnin voittomarginaalilla.

– Aika-ajossa ajoin omaa rentoa ajoa ja pohjat kuudella sekunnilla! Startit onnistuivat molemmissa erissä hyvin ja ajo oli semmoista omaa hyvää ajoa. Tuntui helpolta ja erityisesti kivalta. Nyt on erittäin hyvä mieli, koska kevät on ollut aika vaikea, tuuletteli iloinen voittaja.

Toiseksi naisten luokan molemmissa erissä ajoi Vilma Jarkkola, ja kolmanneksi kokonaistuloksissa sijoittui Kadri Ehamäe.

Lauantaina ajoivat naisten lisäksi myös kansalliset junioriluokat. MX65-luokassa Aaro Menna oli kokonaistulosten ykkönen otettuaan erien toisen ja ensimmäisen sijan. MXC/B-luokan kokonaistuloksissa pistekärkeen ylsi Kasimir Hindersson voitettuaan molemmat erät.

Kilpailut jatkuvat kansallisilla luokilla MXB, MXH ja MX125 huomenna sunnuntaina.

Tulokset täältä.