World Superbike-sarja vieraili viikonloppuna Tsekin tasavallan Brnossa. Supersport-luokassa kilpailevan Eemeli Lahden viikonloppu käynnistyi alusta asti positiivisissa merkeissä ja alkukauden vaikeudet olivat kuin pois pyyhityt.

– Vaikka tuloksellisesti ensimmäinen harjoitus ei ollut kummoinen, olin jo sen jälkeen täysin varma, että viikonlopusta tulee onnistunut ja tulemme taistelemaan hyvistä sijoituksista, Lahti toteaa.

– Lähtökohta aiempaan oli täysin erilainen. Saimme laadittua pyörään hyvät säädöt, ja kun kalusto on oman mielen mukainen, on ajaminen paljon helpompaa. Pääsin heti hyvään fiilikseen, sain keskittyä olennaiseen ja asiat rullasivat eteenpäin, Lahti kiittelee.

Kilpailuun 14. ruudusta startannut Lahti otti tapojensa mukaisesti räväkän startin ja nousi puolenkymmentä sijaa heti lähdössä.

– Ajauduin hieman ulos ensimmäisessä mutkassa, mutta sain siitä hyvät vauhdit. Yritin vähän riskilläkin roikkua itseäni nopeampien kuskien perässä ja samalla repiä kaulaa kanssani yhtä nopeisiin kuljettajiin, kertaa Lahti toimivaksi osoittautunutta taktiikkaansa. Brnon rata on kuitenkin raskas eturenkaalle, ja alun raju prässäys näkyi pidon muita nopeampana hiipumisena ja Lahden tahti hidastui hieman.

– Edessäni ajaneet Cresson, West ja Smith olivat minua nopeampia, mutta pystyin silti roikkumaan heidän imussaan. Imussa ajamisen seurauksena moottorin lämmöt nousivat erittäin korkealle ja tehot putosivat. Tällöin putosin heidän kyydistään, kunnes moottori sai taas puhdasta jäähdytysilmaa, Lahti kuvailee. Sama toistui Brnon kuumissa olosuhteissa aina Lahden saavuttaessa edellä ajaneita kuljettajia.

– Huomasin kuitenkin, että Cressonilla oli todellisia vaikeuksia eturenkaan pidon kanssa, joten totesin, että tässä on iskun paikka. Pääsin hänestä ohi ja sain vedettyä vielä pienen kaulankin ennen ruutulippua, Lahti iloitsee.

Supersport-luokan yhdeksännen sijan ja seitsemän MM-pisteen lisäksi Lahden meriitiksi kirjattiin FIM Europe Supersport cupin ykköstila.

– Hyvä tulos helpottaa ilman muuta ja toivottavasti tämä viikonloppu käänsi kurssin vaikean alkukauden jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Lahti kertoo tyytyväisenä.

Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäällikkö Joni Hannula ei hänkään peittele tyytyväisyyttään Lahden nousujohteiseen suoriutumiseen.

– Tällä tavoin kilpailuviikonloppujen pitäisi sujuakin – kymmenen kärki on taso, jolla meidän pitäisi olla jatkuvasti. Erityisesti uudella radalla ajettuna tulos tuntuu positiiviselta. Vaikka nälkä kasvaakin syödessä, toi kokonaisuutena onnistunut viikonloppu tavallaan balsamia haavoille, Hannula summaa.

Seuraavan kerran Eemeli Lahti ja Sterkman Motorsport by HRP kamppailevat supersport-luokan MM-pisteistä, kun World Superbike -sarja vierailee Italiassa, Misanon Marco Simoncelli -radalla 6.-8. heinäkuuta.