Fusar Technologiesin perustaja ja toimitusjohtaja Ryan Sherman on mies Guardian-kypärän takana. Hän joutui 2012 yllättäen auton takaapäin töytäisemäksi ollessaan moottoripyöräilemässä niin, että se lennätti hänet pyörän päältä, ja se herätti hänet miettimään, miten tehdä moottoripyöräilystä turvallisempaa.

Vastaus oli yksinkertainen: tehkäämme parempi ja turvallisempi kypärä. Sherman kutsuu älykypäräänsä Guardianiksi, "vartijaksi". Kypärä on DOT-hyväksytty ja se on täysin integroitu ja kytketty laite, jonka motoristi voi laittaa päähänsä, jolloin heillä on täydellinen tieto siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Älyosion käyttöjärjestelmänä on Android, ja tukena kaksi laajakulmakameraa sekä osia Epsonin älylaseista sekä Epsonin heijastusnäyttö. Viimemainitussa näkyy kuva taaksepäin kuvaavasta kamerasta, nopeus ja navigointitiedot.

Guardianin lisätyn todellisuuden tieto on varsin kattava.

Lisäksi laitteessa on videokuvausominaisuus. Kaikki tallennetaan passiivisesti, mutta kun onnettomuus havaitaan, niin se osio tallennetaan kovalevylle. 

Vaikka tallennusominaisuus onkin hienoa asia, tärkeämpää valmistajan mielestä on kuitenkin se, että kypärän ohjelmisto on suunniteltu siten, että se suojelisi kuljettajaa mahdollisilta vaaratilanteilta. Mikäli kaikki menee hyvin, tuotantovalmiin kypärän pitäisi pystyä varoittamaan kuljettajaa tilanteen ollessa kehittymässä vaarallikseksi ennen onnettomuustilannetta. 

Tämäkin tuote on kehittelyvaiheessa. Kannattaa katsoa video ja käydä tutustumassa tuotteeseen. Engadgetin artikkelissa on lisää kuvia. Kypärälle on myönnetty jo ensimmäiset patentit ja sen pitäisi tulla tuotantoon vuoden 2015 mittaan.