Villillä kortilla Barcelonan MotoGP-osakilpailuun osallistuva KTM:n testikuljettaja Mika Kallio ei saanut haluamaansa aikaa lauantain aika-ajoista. Session alussa suomalainen ei pystynyt tekemään nopeaa kierrosta radalla olleen ruuhkan takia. Viimeisellä nopealla kierroksellaan hän kirjautti hyvän ajan ensimmäiselle sektorille, mutta kaatui toisella sektorilla radan neljännessä mutkassa.

– Koko päivä on ollut vähän katastrofi. Jos eilinen oli positiivinen päivä, niin tämä oli sille vastakohta, Kallio puuskahtaa saatuaan riisuttua hiekkaisen ajopukunsa päältään.

– Yleensä näitä villin kortin kisoja kun on ajettu, niin taktiikkana on ollut pitää asiat yksinkertaisina, eikä pakettia paljon muutella, vaan pysytään pienissä hienosäädöissä. Eilen toimittiin näin, mutta tänään muutettiin pyörää jousituksen osalta ja laitettiin uusia osia, kuten takahaarukka. Jotenkin koko päivä lähti huonosti käyntiin ja vaikka aamulla kierrosaika oli sama kuin eilen, ajaminen ei tuntunut ollenkaan niin helpolta.

Lisäksi Kallio valitsi aika-ajoihin eturenkaakseen mediumin, suurimman osan muista kuljettajista turvautuessa soft-vaihtoehtoon.

– Se oli ehkä virhe. Eikä sitten ollut kesken aika-ajojen aikaa vaihtaa sitä, joten se meni ihan alusta saakka pieleen. Sitten toinen veto meni ihan päin persettä. Ensin oli ruuhkaa radalla, sen jälkeen ajoin yhden mutkan pitkäksi ja viimeisellä kierroksella nelosmutkassa lähti yhtäkkiä perä luistamaan tosi rajusti. Oli pakko nostaa pyörä pystyyn, että sain pitoa ja sitten ei ollut enää muuta vaihtoehtoa, kuin ajaa hiekalle. Siinä kohtaa rataa turva-alue on aika pieni, joten oli pakko kaataa pyörä hiekalle, muuten olisin osunut seinään.

Mika Kallio Barcelonan radalla. Kuva: Markus Berger.

Mika Kallio Barcelonan radalla. Kuva: Markus Berger.

 

Suomalainen ei kuitenkaan onnekseen loukkaantunut ulosajossa, mutta nopean ajan puuttuminen jäi häntä harmittamaan.

– Aika-ajoissa ei tullut kuin yksi normaali kierros, jonka sain kirjattua. Kaikilla muilla kierroksilla oli jotain hässäkkää. Siinä mielessä kaikki mikä voi mennä pieleen, meni.

Eilisissä vapaissa harjoituksissa KTM:n tehdaskuljettajat Pol Espargaron ja Bradley Smithin taakseen jättänyt Kallio suuntaa kuitenkin kilpailuun positiivisin mielin.

– Huomenna todennäköisesti palataan pyörän säätöjen osalta siihen, mistä aloitettiin perjantaina. Aamun warm up on aikaa hakea säätöjä kohdilleen ja omaa ajoa paremmaksi. Tietysti on huono homma, että joutuu lähtemään perältä, mutta ei siinä auta kuin nousta. Meidän taso on ollut aika-ajoja huomattavasti parempi tämän viikonlopun ajan ja aika-ajojen aika oli puoli sekuntia huonompi kuin muuten oli viikonloppuna, niin se antaa osviittaa siitä, että kaikki meni tänään pieleen, Kallio puhisi.

Paalupaikalta huomiseen MotoGP-osakilpailuun starttaa Ducatin Jorge Lorenzo, toisen ruudun itselleen nappasi Hondan Marc Marquez ja kolmannen paikan Lorenzon tiimikaveri Andrea Dovizioso.

Barcelonan osakilpailun lähtöjärjestys täältä