FTR1200 on samalla viittaus Indianin vuosikymmenten takaiseen menestykseen flat track - radoilla ja kisamallien innoittama. Yritys ei vahvistanut virallista tuotannon aloittamispäivämäärää, mutta näyttää siltä, että pyörä tulee myyntiin vuoden 2019 mittaan.

Mikäli olet kiinnostunut saamaan pyörän ensimmäisen tuotantoyksilöiden joukosta, voit osallistua Indianin järjestämään kisaan, jossa voit voittaa pyörän itsellesi. Kilpailuun voit osallistua täällä.

– Kun julkistimme FTR1200 Customin EICMA:ssa (viime syksynä), kerroimme, että kuulemme palautetta kuljettajilta ympäri maailman, kertoo Indianin pääjohtaja Steve Menneto.  – Motoristit ovat puhuneet, ja vastaanotto on ollut ylitsevuotavainen. Olemme ylpeitä saadessamme kertoa, että FTR1200 tulee tuotantoon.

Tieto valmistuksesta tuli vastauksena kuukausien spekulaatioon ja vaatimukseen saada yrityksen vuonna 2017 esitellystä menestyksekkäästä FTR750 flat track -kisakoneesta katuversio. 

Spekulaatio mallista kasvoi, kun Indian esitteli EICMA:ssa yksittäiskappaleena valmistetun FTR 1200 Customin, joka on kiertänyt mp-näyttelyitä ympäri maapallon siitä lähtien. Uusi FTR 1200 on ottanut inspiraationsa, designinsa ja suorituskykynsä näistä kahdesta edeltäjästään, mutta sen tyyli ja ulkonäkö tulee olemaan omanlaisensa.

Speksejä ei vielä paljastettu, mutta tyyli tulee olemaan flat trackia, lisäksi pyörässä on trellisrunko ja V2-moottori.

Katso reipashenkinen video uutuudesta alla:

Tässä lisäksi valokuvaaja ja kilpa-ajaja Dimitri Costen mielipide tulevasta FTR 1200:sta videolla.