Ducati Link App on moottoripyörävalmistajan ja bolognalaisen e-Novia yrityshautomon yhteistyön tulos.

Ducati Link kehitettiin kolme perusasia mielessä: ensinnäkin jokaisella moottoripyöräilijällä on henkilökohtainen suhde moottoripyöräänsä. Bluetooth-teknologiaa käyttämällä sovellus kytkeytyy pyörään ja ajon aikana tallentaa tietoja kuten nopeutta, kallistuskulmia, voimantuottoa ja kiihtyvyyttä. Ajon jälkeen kuljettaja voi katsoa, miten hän on suoriutunut ajosta ja seurata datan kertymistä ajon aikana.

Toinen syy on matka ja uusien ajoreittien löytäminen: käyttämällä älypuhelimen gps-paikannusta, Ducati Link appi tallentaa ajetun reitin ja antaa sinun liittää siihen kuvia ja kommentteja sekä siten mahdollistaa sen, että kuljettaja voi elää uudelleen kokemustensa huippukohdat.

Kolmantena tulee tietysti jakamisen ilo: osana todellista yhteisöä voit käyttää appia jakaaksesi yksityiskohtia matkaltasi - kuten kuvia ja ehdotuksia reiteistä muille motoristeille.

Ducati Link App kytkeytyy moottoripyörääsi ja antaa sinun kytkeä päälle matkustusmoodin (yhdistelmä kuormaa ja ajomoodia) sekä kustomoida jokaisen ominaisuusvalinnan parametrejä kuten ABS:n, Ducatin sutimiseneston jne. suoraan älypuhelimestasi. Lisäksi apin kautta saa esille valtavasti informaatiota, kuten milloin on seuraavan huollon aika, sähköisen version omistajan käsikirjasta sekä Ducati-kauppojen sijainnin.

Ducati Link -app yhteensopiva Multistrada 1260 S.

Ducati Link -app yhteensopiva Multistrada 1260 S.

Ducatin CEO Claudio Domenicali näkee Ducati Link appin seuraavana askelena yrityksen digitaalisen muutoksen prosessissa. 

– Sovellus on suunniteltu työkaluksi, joka mahdollistaa jatkuvan dialogin pyörän ja kuljettajan välillä. Kiitos älypuhelimen ja pyörän välisen yhteyden, kuljettaja pystyy nauttimaan ja kasvavassa määrin viehättymään ajamisen kokemuksesta, ja muuttamaan jokaisen matkan jaettavaksi muistoksi, Domenicali hehkuttaa Ducatin tiedotteessa.

Ducati Link appi on kaikkien motoristien ladattavissa ja se on saatavilla sekä iOS että Android-käyttöjärjestelmille näiden sovelluskaupasta.

Datan vaihto sekä moottoripyörän säätäminen onnistuvat kuitenkin toistaiseksi vasta heiltä, jotka ajavat uudella Ducati multistrada 1260:llä. Ducati Linkiä toki päivitetään koko ajan ja siihen lisätään uusia toiminnallisuuksia ja lisätään sen liitettävyyttä muihin Ducati-malleihin, kerrotaan italialaisvalmistajan keskiviikkona julkistamassa tiedotteessa.

Katso myös allaoleva video appin toiminnasta.