MotoGP-sarjan promoottori Dorna kertoi viime viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä alkaneensa työstää ensi vuoden kisakalenteria, jonka myötä näyttää nyt vahvasti siltä, että ensimmäisen kerran MotoGP-sirkus saapuu Suomeen vuonna 2020.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Valentino Rossin tämänhetkinen sopimus Yamahan kanssa kestää vuoden 2020 loppuun, joten lajin suurin nimi tullaan näin ollen näkemään myös KymiRingin osakilpailussa.

39-vuotiaalla miehellä on kuitenkin toinenkin syy matkustaa Suomeen: hän haluaa päästä huristelemaan ralliautolla lumisiin olosuhteisiin.

– Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen, Rossi kertoo.

– Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella, no emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta.

Useat MotoGP-kuljettajat käyvät harjoittelemassa Suomessa jääradalla talvikauden aikana. Rossilla on kuitenkin selvä syy, miksi hän ottaa mieluummin alleen auton kuin moottoripyörän.

– Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla, italialainen naurahtaa.

Rossin tiimikaverille Maveric Vinalesille Suomi on sen sijaan tuttu maa, sillä vuoden 2013 Moto3-luokan maailmanmestari on käynyt ajamassa entisen managerinsa Aki Ajon kutsumana jäällä ja nimenomaan moottoripyörällä.

– Suomi on tosi mukava maa ja toivottavasti myös KymiRing on mukava rata ajaa. Olen ollut aika paljon talvisin siellä, joten tulen mielelläni Suomeen myös, kun isännöitte MotoGP-kilpailua. Tykkään mennä uusin kisapaikkoihin ja uusille radoille, Vinales toteaa.

Maveric Vinales (vas) ja Valentino Rossi. Kuva: Movistar Yamaha MotoGP