Sainion juontajakollegat Harri Moisio ja Paula Rinta-Kanto haastattelivat miestä puhelimitse. Sainio kertoi tehneensä ”käsittämättömän alkeellisen motoristivirheen,” minkä takia moottoripyörä lähti käsistä.

– Aivan klassinen virhe, että kun tulee vähän tiukempi mutka ja pyörä näyttää vetävän vähän liian pitkäksi sen mutkan, jos se ei ole selkäytimessä, kuinka sen mutkan voi taittaa kuntoon, siinä tekee sen virheen, että päästää kaasun pois, jolloin veto pyörästä loppuu ja ikään kuin vahinko vain kertaantuu ja ajautuu vain enemmän mutkasta ulos, Sainio kertoi.

– Näin kävi minullekin sen sekunnin ajaksi, kunnes se jostain selkäytimestä tuli. Mutta kun se tuli, siinä olikin enää vain hiekkaa ja asfalttia ja pyörä lähti alta ja jakaja tuli liian nopeasti vastaan.

Sainio kuvailee virhettä klassiseksi lopettaneen motoristin virheeksi. Miehellä oli tätä ennen takanaan vuosi ajotaukoa eikä hän ollut tutustunut ajoneuvoonsa sen kummemmin.

Näyttää siltä, ettei luita mennyt poikki ja juontaja välttyi vakavammalta loukkaantumiselta. Sainio oli onnekseen ostanut uuden kypärän, mikä suojasi hyvin päätä. Asfaltista mies sai kuitenkin syviä haavoja ympäri kehoa ja otsassa on pieni kuhmu muistuttamassa onnettomuudesta. Tatuoinneista vain Kärpät-tatuointi jäi ehjäksi.

– Pahassa kunnossa, mutta hengissä – se tuntuu olevan minulle se tärkein juttu, Sainio kuvailee vointiaan.

Sainio vietiin sairaalaan ambulanssin kyydissä. Lääkärit totesivat juontajan olevan onnekas, että pystyi itse kävelemään sairaalasta pois.

– Totesivat, että tällaisissa tapauksissa aika usein lähdetään aika erilaisessa kunnossa. Kiikutetaan itsensä pyörätuolissa tai sitten vähän vakavammin, että koko hortoilut täällä maan päällä loppuu siihen. Että kyllä tässä aika onnekkaana.

Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Haastattelu on kokonaan kuunneltavissa Suplasta täältä.

Kim Sainio. Kuva Kim Sainion Instagram-tili.

Kim Sainio. Kuva Kim Sainion Instagram-tili.