Aamun aika-ajossa C/A-luokassa Eliel Lehtinen oli 14. ja MX2-luokassa Wiljam Malin oman ryhmän 16. MX1-luokassa Juuso Matikainen kellotti aika-ajossa toiseksi ja jäi pohja-ajasta vain 0,3 sekuntia. C/A-luokassa Eliel Lehtinen ajoi tasaiset erä sijoitukset ollen ensimmäisessä erässä yhdeksäs ja toisessa 12., mikä toi Lehtiselle yhteistulosten sijan kymmenen. MX2-luokassa Wiljam Malin ei saanut parasta onnistumistaan tänään vaikka ajoikin toisessa erässä hienosti sijalle 13., niin Malin ei päässyt aivan toivomaansa vauhtiin.

MX1-luokassa Matikainen otti molemmissa erissä hyvän lähdön, mutta ensimmäisessä erässä Husqvarna-kuljettaja jäi hieman pussiin ensimmäisissä mutkissa ja lähti tekemään nousua noin kahdeksannelta sijalta. Matikainen nousi tasaisesti erän aikana ylöspäin ja oli ruutulipulla lopulta neljäntenä. Toisessa erässä Matikainen selvitti ensimmäiset kurvit paremmin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä. Kytönen Motorsport kuljettaja nousi nopeasti kolmanneksi, mutta ei pystynyt haastamaan kärjessä ajanutta Harri Kullasta ja Erki Kahroa. Matikainen ajoi varmalla ajolla toisen erän kolmanneksi ja yhteistuloksissa samalla sijalla.

Wiljam Malin

Wiljam Malin

– Hyvä päivä. En kaatunut kertaakaan erissä ja ajo oli hyvää. Tästä voi hyvillä mielin jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan MX-liiga kilpailuun, Eliel Lehtinen kertoi.

– Aika-ajo meni hyvin ja siihen voi olla tyytyväinen. Ekassa erässä jäin lähdössä vähän turhan kauaksi ja nouseminen vei aikaa. Toisessa erässä olin ihan hyvin lähdön jälkeen, mutta jäi kyllä kaivamaan, kun ei pystynyt vastaamaan Kahron vauhtiin. Sijoituksellisesti päivä oli toki ihan hyvä, Matikainen kertasi palkintojen jaon jälkeen.

Motocrossin SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Torniossa, mutta Kytönen Motorsportin kuljettajat ovat seuraavan kerran kilpailemassa jo torstaina Vantaalla Super enduron SM-kilpailussa.