Honda Iso-Britannia on seurantalaiteasiassa yhteistyössä Datatoolin kanssa. Viime mainitun TrakKing on se paikannin, joka asennetaan kaikkiin maantiekelpoisiin uusiin Hondiin. Jos olet britti ja sinulla on jo Honda, saat Honda-jälleenmyyjän kautta trackerin asennutettua alennuksella. Uusiin Hondiin laite tulee ilmaiseksi, mutta jäljityspalvelun hinta on noin 10 puntaa kuukaudessa.

TrakKing on paikannin, joka pitää sisällään gps-paikantimen, joka kertoo datayhteyden kautta, missä pyöräsi on, ja lähettää hälytyssignaalin, jos pyörää siirretään ilman, että moottori on käynnissä. Laitteen pitäisi toimia moitteettomasti ja antaa mielenrauhaa varkaita vastaan.

Hondan tiedotteessa todetaan, että "Honda Motorcycles UK on yhdistänyt voimansa Datatoolin kanssa laatuaan ensimmäisessä kumppanuudessa, jossa tarjotaan jäljitin maksutta jokaiselle maantiekelpoiselle moottoripyörälle. Saatavilla uusissa pyörissä maanantaista 2. heinäkuuta lähtien, aloite on osa Hondan jatkuvaa sitoutumusta edistää moottoripyöräilyn turvallisuutta ja turvaa."

Sen lisäksi, että TrakKing tarjoaa varmuutta moottoripyörän sijainnista, se myös tallentaa koko ajoreitin pilveen, joten voit ajoreissun jälkeen katsoa sen läpi. Lisäksi palvelu voi suorittaa sijaintiin ja tapahtumiin perustuvia hälyytyksiä.

Aktivoimisen jälkeen iOS- ja Android-älypuhelimiin saatava TrakKing Adventure-sovellus mahdollistaa sen, että motoristit voivat tallentaa ja katsoa reittiä ystäviensä kanssa netissä.

Paikannusteknologia toimii koko Länsi-Euroopassa, joten se tarjoaa mielenrauhaa uusille Hondan moottoripyörien ja skoottereiden omistajille.

TrakKing Adventure -ohjelmisto on laatuhyväksytty ja lisäksi se on myös sikäläisen Poliisin turvastandardien mukainen ratkaisu eli vähentää ja estää rikoksia.

Asiasta kertoi Visordown.

Utelimme samalla Brandtin myyntipäällikkö Patrick Mannerilta, onko Honda Suomessa ottamassa samantyyppistä ratkaisua käyttöön.

– Olemme kyllä joskus pohtineet asiaa, mutta ainakaan vielä meillä ei ole tällaista ratkaisua tarjolla, Manner kertoo.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Voro yllättää? Datatool Trakking -jäljitysjärjestelmä tuo mielenrauhaa