Jarvishin valmistustiimi tulee Taiwanista, ja kypärästä on vielä varsin rajoitetusti tietoa saatavilla, paitsi että se tulee maailmalle vuoden 2019 aikana. 

AR-kypärien saaminen luvatunlaisina tuotantoon ja asiakkaille on ottanut koville, kuten lukijamme varmasti tietävät esimerkiksi Skullyn AR-1-kypärän osalta.

Oheinen video valottaa kypärän ja sen ominaisuuksien toimintaa. Kypärän sisälle tulevalla heijastusnäytöllä esitetään sellaisia asioita kuin lämpötila, sää, navigointitiedot, kompassi, nopeusrajoitukset, pyöräsi nopeus, media- ja soittotietoja jne. 

Kypärään tulee hiilikuitukuori sekä ultralaajakulmaiset kamerat kuvaamaan eteen ja taaksepäin. Ne pystyvät yhdessä kattamaan yli 360 asteen kuvakulman. Kamerat myös pystyvät tallentamaan ajon aikana kuvaamasi. Oletettavaa on, että kamerat ovat enemmän kojelauta-kameran kuvanlaatua kuin toimintakameran.

Jarvishissa on sisäänrakennettu Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa yhdistämisen matkapuhelimeesi. Sen avulla voit vastata puhelimeesi ja kuunnella podcasteja ja musiikkia. Lisäksi voit käyttää Siriä tai Googlen apuria ääniohjaukseen.

Tämä on kuitenkin ensi kerta, kun AR-kypärän valmistajan tuotteen mukana tulee Amazonin Alexa, joten voit periaatteessa ostaa ajaessasi sen avulla vaikka vessapaperia, jos siltä tuntuu.

New Atlaksen mukaan kypärä on jo sertifitoitu sekä DOT että ECE-standardien mukaan. Siinä on lisäksi 16 gigatavun sisäinen muisti videoiden tallentamiseksi ja siihen pystyy liittämään jopa 256 gigatavun muistikortin. Lisäksi sen taaksepäin kuvaavaa kameraa voi käyttää taustapeilinä.

Hinta Yhdysvalloissa tullee olemaan yli 1000 dollaria, mikä meillä saattaa merkitä yli 1000 euron hintaa. Lisäksi laitteen akkujen käyttöajaksi luvataan vain neljä tuntia. Se on ymmärrettävää, koska kaksi kameraa ja itse laite syövät varmasti virtaa, mutta neljä tuntia on lyhyt aika päiväajomatkaksi ja saattaa edellyttää lisävirtalähteen käyttöä, jos haluaa kypärän elektroniikan toimivan koko ajan.

Valmistaja Jarvishin sivuille pääset tästä. Video alla selventää laitteen toimintaperiaatteen.