Tornio isännöi Motocrossin SM-osakilpailua

Motocrossin Suomen mestaruussarjan kolmas osakilpailu ajetaan viikonloppuna Torniossa. Sarjan pohjoisin osakilpailu järjestetään upealla ja yleisöystävällisellä hiekkaradalla.

Viikonloppu startataan lauantaina alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan sekä kolmen eri veteraaniluokan Suomen Cupien kolmannella osakilpailulla. Päivään mahtuu myös sivuvaunujen toinen SM-osakilpailu. Sunnuntaina on vuorossa aikuisten MX1- ja MX2-luokkien sekä alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjojen kolmas osakilpailu.

Viikonlopun jälkimmäiseen päivään luokkiensa SM-sarjojen kärjessä lähtevät MX1:ssä virolainen Erki Kahro, MX2:ssa Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen ja MXC/A:ssa VMK:n Sampo Rainio. Lisäväriä MX1-, MXC/A- ja MXJ-luokkiin tuovat useat ruotsalaiskuljettajat.

Lauantain kilpailuerät käynnistyvät kello 12:00 ja sunnuntain kello 11:30.

Lue lisää Motouutisista: Motocrossin SM-kausi jatkuu Torniossa ensi viikonloppuna

14.-15.7. Motocross, SM, Suomen Cup, Kaakamon Motocrossrata, Valtatie 921, Tornio

Trialin SM-pistetaistot jatkuvat lauantaina

Jussi Haapanen, Jere ja Janne Karjalainen sekä reppurina Vesa Ilvessuo. Kuva: Sari Kiuru

Koskensaaren Naulatehtaan maastoissa ajetaan kauden kolmas trialin SM-osakilpailu tulevana lauantaina.

TR1-luokassa kahden kilpailun jälkeen täyden pistepotin kerännyt Timo Myöhänen (50p) jatkaa edellisen vuoden mestaruuden puolustamista. Jussi Haapanen (36p), Jere Karjalainen (33p) ja Leevi Lindqvist (29p) eivät tule kuitenkaan helpolla Myöhäselle täysiä pisteitä luovuttamaan Koskensaaren vaativista maastoista.

Kello 10:00-15:00 järjestettävässä kilpailussa ajetaan kolme kierrosta ja kahdeksan jaksoa. Ajoaikaa kuljettajilla reitin kiertämiseen on viisi tuntia. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/taisto-trialin-sm-pisteista-jatkuu-koskensaaren-naulatehtaan-maastoissa

14.7. Naula Trial, SM, Suomen Cup, Petäjävesi, Koskensaari. Kilpailupaikan osoite: Naulatehtaantie, 41920 Petäjävesi

Kova kattaus kuskeja mukana Enduron SM-sarjan kesäkauden avauksessa Hollolassa

Eero Remes. Kuva: ABC Communication

Enduron SM-sarjan ensimmäinen kesäkilpailu ajetaan lauantaina Hollolassa. Mukana on maailmanmestari Eero Remeksen lisäksi laaja kattaus Suomen huippuja.

Salpausselän Moottorikerhon isännöimässä kauden neljännessä osakilpailussa ajetaan kolme maastokoetta. Vesijärven SM Endurossa ovat mukana luokat A1, A2, A3, B1, B2, B3, C1, C2, C3, D, V40, V50, V60 ja Classic. Yhteensä lauantaina Hollolan maastoja kiertää 169 kilpailijaa.

Talvikauden jälkeen Antti Hänninen johtaa E1-luokkaa 61 pisteellä, mutta tasapistein toisella sijalla on Lari Jukola. Enduron kaksinkertainen maailmanmestari, tällä hetkellä E2- ja EnduroGP-luokan MM-pisteissä kolmantena oleva Eero Remes starttaa Hollolaan ylivoimaisessa E2-luokan pistejohdossa. E3-luokan kärjessä on Toni Eriksson.

Lauantain kilpailu starttaa klo 09.00 Hollolan Matkakeitaalta.

Lisätietoa: Salpausselanmoottorikerho.fi/vesijarvenajo

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jatkaako-maailmanmestari-remes-dominointia-kesakauden-avauksessa-hollolassa

14.7. Vesijärven SM Enduro, SM, Kansallinen. Hopeakalliontie 2, Hollola

MM-KILPAILUT

Kaksi suomalaista Sachsenringin MM-osakilpailussa

Mika Kallio. Kuva: Markus Berger

MotoGP-sarjan kauden yhdeksännessä osakilpailussa Saksan Sachsenringin radalla on mukana kaksi suomalaista, kun Moto2-luokassa kisaavan Niki Tuulin lisäksi viivalle asettuu KTM:n testikuljettaja Mika Kallio. Mies käyttää nyt kauden kolmannen villin korttinsa. Kallio kaatui Barcelonan osakilpailussa ja loukkasi pahasti kylkeään. Vamma on hieman vaikeuttanut miehen valmistautumista, mutta hänen tavoite on jälleen olla paras KTM-kuljettaja.

Assenin MotoGP-osakilpailussa loukkaantuneen Niki Tuulin vasemman käden nimettömästä jouduttiin amputoimaan osa, mutta lääkärit ovat nyt antaneet SIC Racing -tiimin kuljettajalle luvan osallistua viikonlopun osakilpailuun. Tuuli suuntaa Sachsenringin radalle varovaisin, mutta innokkain mielin.

Myös Aki Ajon Moto2-tiimin kuljettajat odottavat innoissaan kauden viimeistä osakilpailua ennen kesätaukoa. Portugalin Miguel Oliveira on MM-pisteissä toisena ja Etelä-Afrikan Brad Binder seitsemäntenä. Ajon Moto3-tiimi tulee saamaan uuden kuljettajan Sachsenringillä ajettavaan osakilpailuun, kun espanjalainen Raul Fernandez korvaa loukkaantuneen Darryn Binderin.

MotoGP-osakilpailut Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää:

  • Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-palaa-radalle-osin-amputoidulla-sormella-olen-niin-iloinen
  • Moottoriurheilu.tv/ajon-tiimille-uusi-kuljettaja-saksan-osakilpailuun

15.7. MotoGP, MM-osakilpailu 9/18, Sachsenring, Saksa