Viime sunnuntaina Vittorio Emanuele Marzotto kuljetti "Shrimpin" voittoon Lonigon speedway-radalla järjestetyssä flat track -kisassa, jossa tänä vuonna oli sci-fi-teema.

Shrimpillä ajettiin kilpaa ensi kerran El Rollon kisassa Biarritzissä Wheels & Waves -festivaalilla. Kuljettajana toimi silloinkin Marzotto, ja pyörään tehtiin vielä muutoksia Lonigon kisaradalle, jonka pituus ja maaperä ovat erilaiset kuin El Rollon. 

Lonigossa pyörä ja Marzotton ajaminen kiinnittivät yleisön huomiota paitsi Marzotton vuoksi, myös pyörän äänen vuoksi. Shrimpiin oli asennettu uudet DB-Killer-äänenvaimentimet.

Kisa alkoi sunnuntaina iltapäivällä. Neljässä luokassa oli yhteensä 32 kilpailijaa. Marzotto ajoi Shrimpillä Top Twin kategoriassa, jossa pyörät olivat 750-kuutioisia ja siitä yli. Hän voitti kaksi lähtöä kolmesta päätyen kokonaiskisassa ensimmäiseksi.

Shrimp rakennettiin alusta lähien flat track -radalla kisaamista varten. Anvil Cicletten Marco ja Phonz irrottivat V2-moottorin Indian Scout Sixtystä ja asensivat flat track -kisaamiseen optimoitun runkoon. Tämän rakensivat käsityönä mekaanikot Anvilin toimipaikassa Milanon lähellä.

Anvil Motocicletten Indian Scout Sixty Shrimp.

Anvil Motocicletten Indian Scout Sixty Shrimp.

Shrimp on pyörä, joka on sekoitus moderneja osia yhdistettynä käsintehtyihin ja käsin työstettyihin runkoon, katteisiin ja huippubrändien komponenetteihin. Öhlinsin tuplatakaiskunvaimentimet, jotka mahdollistavat akselivälin muuttamisen, edessä musta Öhlinsin etuhaarukka sekä Alpina Raggin pinnavanteet. Lisäksi pyörässä on K&N:n ilmansuodin, samanlaiset tuplajäähdyttimet kuin FTR750:ssä, Zardin musta pakoputkisto jne. Muut osat ovat Rizomalta ja Arietelta.

Numerokyltti 120 kertoo, että nyt on kulunut 120 vuotta siitä, kun vain 24-vuotiaana kuollut Indian-kilpa-ajaja Albert "Shrimp" Burns syntyi.

Seuraavaksi Anvilin Shrimp kilpailee ensi viikonloppuna Espanjassa Motorbeach festivaalilla Playa de la Espasassa.

Aiheesta aiemmin: Anvil Motocicletteltä huikea flat track -pyörä, joka on omistettu nuorena kuolleen kisakuskin muistolle