Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan tänään torstaina 05.06. kello 9.50 aikaan ajoi moottoripyörä poliisipartiota karkuun Maalahden ja Mustasaaren alueella 8-tiellä. Poliisipartion huomio kiinnittyi moottoripyörän liikennerikkomukseen Köpingintiellä Maalahdessa.

Honda -merkkinen moottoripyörä lähti poliisipartion havaitessaan karkuun ja partio lähti seuraamaan pakenevaa kulkuneuvoa. Moottoripyörä ajoi Köpingintieltä 8-tielle huomattavaa ylinopeutta ja sille mitattiin 170 km/t 60:n nopeusrajoitusalueella. Moottoripyörä jatkoi matkaansa 8-tietä kohti Vaasaa edelleen huomattavalla ylinopeudella ja sille mitattiin 200 km/t 100:n nopeusrajoitusalueella. Pakenevan seurantaan liittyi useita poliisipartioita ja poliisi asetti tiesulkuja pakenevan pysäyttämiseksi.

Moottoripyörä jatkoi ajoaan Sulvan Niittytien kautta Rantatielle, jossa se saatiin pysäytettyä. Moottoripyörän kuljettajana oli 1987 syntynyt vaasalainen mies, jota epäillään mm. törkeästä liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tapahtuma-aikaan liikenne oli kohtalaisen vilkasta ja moottoripyörä aiheutti ajollaan useita vaaratilanteita. Asiaa tutkii Pohjanmaan poliisilaitos ja tapahtumaan liittyviä havainnot ja vaatimukset voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen:

rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi.