Sekä onnettomuudessa menehtynyttä motoristia että BMW:n kuljettajaa epäillään liikennerikoksista. Poliisi selvittää, syyllistyivätkö molempien ajoneuvojen kuljettajat ylinopeuden ajamiseen ohitustilanteessa.

Tukinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Antti Uusipaikka ei vielä ole saanut viikonloppuna kuulusteltujen BMW-merkkisen auton kuljettajan ja matkustajan kuulustelupöytäkirjoja luettavakseen.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja liikennepako. Epäiltyinä ovat onnettomuudessa menehtynyt moottoripyöräilijä sekä BMW:n kuljettaja ja matkustaja.

Tekivätkö voitavansa?

Poliisi aiemmin uutisoidessa asiasta, kerrottiin, että BMW pysähtyi onnettomuuspaikalle, mutta jatkoi välittömästi matkaansa auttamatta onnettomuuden uhria. Kysymys onkin siitä, ovatko BMW:n kuljettaja ja matkustaja tehneet tilanteessa kaiken voitavansa.

BMW:llä matkassa olleitten miesten ja muiden paikalla olleiden todistajien käsitykset eroavat, sillä autoilijan ja matkustajan mielestä he pysähtyivät, mutta eivät pystyneet auttamaan, joten lähtivät pois.

Poliisi tutkii myös ohittajan ja ohitettavan keskinäisten velvollisuuksien täyttymistä ohitustilanteessa. Tieliikennelaissa todetaan, että ohitettavan on varmistettava ohituksen turvallinen sujuminen ja annettava tietä, ohittajan taas on annettava selkeät merkit, että lähtee ohi, huolehdittava turvallisesta tilannenopeudesta ja käytettävä suuntamerkkiä

Nopeus kysymysmerkki

Poliisi epäilee, että tilanteessa on käytetty suurempaa nopeutta kuin tiellä on sallittu. Molempien ajoneuvojen käyttämää nopeutta selvitetään.

– Moottoripyöräilijähän ohitti, niin sitä varsinkin, mutta myös autoilijan nopeutta selvitetään, Uusipaikka sanoo.

Poliisilla on alustava käsitys siitä, mikä onnettomuuteen on johtanut. Uusipaikan mukaan tien kunto ei ole ollut syynä moottoripyöräilijän törmäykseen, eikä kiilauksesta ole näyttöä.

Noin 30-vuotias mies kuoli 9-tiellä 8. heinäkuuta, kun hänen kuljettamansa moottoripyörä suistui ajoradaltaan. Mies oli lähtenyt ohittamaan viereisellä kaistalla ajanutta BMW-merkkistä henkilöautoa. Jostain syystä moottoripyöräilijä oli ohitustilanteessa kuitenkin ajautunut päin ajosuuntia erottavaa keskikaidetta.

Mies menehtyi välittömästi. Törmäystä ennen toinen moottoripyöräilijä oli onnistuneesti ohittanut henkilöauton.

Seuraavaksi tutkinnassa kuullaan auton ennen onnettomuutta ohittanutta moottoripyöräilijää ja onnettomuuspaikalle saapuneita muita tienkäyttäjiä. Onnettomuuden osalliset ja tapahtumapaikalle saapuneet ovat eri puolilla Suomea, joten tutkintaan osallistuu useita poliisilaitoksia.

Onnettomuuden syytä ja kulkua tutkii myös onnettomuustutkintakeskus.

Asiasta kertoi Satakunnan Kansa

Aiheesta aiemmin: Poliisi kaipaa tietoja mustan BMW-henkilöauton liikkeistä eiliseen motoristin Orivedellä tapahtuneeseen kuolinkolariin liittyen