Suositun, nykyisin useita satoja motoristeja kokoavan kokoontumisajon järjestäjänä toimii moottoripyöräkerho MC Seven Flames Kärsämäeltä. Marjoniemi on ollut kokoontumispaikkana nyt viitenä vuotena peräkkäin. Ensimmäinen Kirjavankierros järjestettiin vuonna 1976 Pyhännän Kirjavaniemessä, josta kokoontumisajon nimikin on peräisin. Seuraavana vuonna paikka oli sama. Sen jälkeen Kirjavaa on juhlittu ja ajettu neljässä eri paikassa, kaikki kuitenkin lähikunnissa.

Moottoripyöräkerho Seven Flamesin puheenjohtaja Raimo Kangaskokko joukkoineen odottaa lämpimän sään houkuttelevan paikalle nelisensataa motoristia ympäri Suomen. Järjestelyt ovat Kangaskokon mukaan mallillaan. Vanhat tutut kuviot ovat mukana ja pari uutta juttuakin on kehitelty.

Perjantaina portit avautuvat motoristeille kello 14.00. Saunat ovat kuumana ja Illalla motoristeille esiintyy IL Presidente. Lauantai on tapahtumatäyteisin päivä. Tuolloin on motoristeille tarjolla taitoajoa, köydenvetoa, beach volleytä, tikanheittoa sekä lapsille omaa ohjelmaa.

Lauantaina motoristien joukko lähtee myös kiertoajelulle. Puolen päivän aikaan koneet käynnistyvät ja letka suuntaa Pyhäjärven ympäristöön tutustumaan.

Kokoontumisajojen tapaan lauantana palkitaan ansioituneita kirjavankierroslaisia. Palkinnon saavat pisimmän matkan ajanut motoristi ja kerho sekä tapahtumaan suurimmalla joukolla osallistunut kerho. Illalla lavalle nousee vielä esiintymään Rollaattori, kerrotaan MC Seven Flamesin tiedotteessa.