Poliisin antamien tietojen mukaan Pirkanmaalta, Pälkäneen ja Valkeakosken ABC-asemilta löytyi hiljan itsepalveluhuoltoasemien maksuautomaateilta korttien kopiointilaitteita.

Aamulehden perusteellinen juttu monipuolisine kuvineen opettaa ne yksityiskohdat, joiden perusteella tunnistat skimmauslaitteet. 

Huijarit asentavat usein kameran näppäimistön yläpuolelle kuvaamaan kortin pin-koodin, jotta väärennettyä korttia voidaan sittemmin käyttää ja nostaa sillä rahaa. Oikean korttilaitteen yläpuolella on pelkkä valo, ei muita aukkoja, kun taas kopiointilaitteen yhteydessä näppäimistön yläpuolella voi olla valaisinlevyn päälle asennettu levy, jonka takana on näppäimistöä kuvaava pieni kamera. Kameran voi tunnistaa reiästä valaisinlevyssä.

Kameraa voi hämätä peittämällä näppäimistön vapaalla kädellä ja näppäilemällä pin-koodin kameralta suojassa. Lisäksi voi hämäyksen vuoksi olla painelevinaan myös muita näppäimiä.

Pin-koodin lisäksi huijarit pyrkivät tallentamaan kortin magneettijuovan. Sitä varten kortinlukijan päälle asennetaan kotelo, jonka aukon oikeassa laidassa pieni on nystyrä, joka kopioi kortin tiedot. Kuori erottuu selkeästi automaatin päällä toisin kuin alkuperäinen lukija, joka on upotettu automaatin syvennykseen.

Kolmas seikka, mistä kopiointilaitteen voi havaita on, että kortinlukijan läpinäkyvä suojapleksi on vinossa. Muovilevyn kuuluu roikkua pystysuoraan alas, koskematta kortinlukijaan. Kortinlukijan päälle asennettu kotelo sen sijaan nostaa korttiaukon pintaa siten, että pleksi jää sojottamaan viistoon, koska se nojaa ulkonevaan kortinlukijaan eikä pääse roikkumaan vapaasti.

Suosittelemme tutustumaan Aamulehden juttuun sekä katsomaan kuvat tarkalla silmällä. Juttuun pääset tästä.