Rata-SM juhlii 15-vuotisia Vauhtiajoja

Rata-autoilun huippusarja Rata-SM siirtyy viikonloppuna lakeuden maisemiin Seinäjoelle juhlimaan Vauhtiajojen 15-vuotista taivalta. Lähes sadan kilpailijan voimin ajettava osakilpailu palaa Suomen ainoalle katuradalle vuoden tauon jälkeen.

Vauhtiajot on Rata-SM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Rata-SM-sarjan luokista Vauhtiajoissa nähdään The Gran Turismo, V1600 ja Legends. Rata-SM-sarjan luokkien lisäksi radalla kilpailevat Touring Cars -luokka sekä Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä taisteleva BMW Xtreme. Ratakilpailujen lisäksi näyttävää menoa radalla tarjoavat nitro bike, formula 4, sportbike freestyle, supermoto, drifting, tuning car show sekä maailman nopein puimuri Kurikasta.

Aika-ajot ajetaan lauantaina klo 10.50-13.05 ja kilpailut klo 14.00-17.10. Sunnuntaina kilpailut käydään klo 11.45-15.25.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rata-sm-juhlii-15-vuotisia-vauhtiajoja-viikonloppuna

21.-22.07. Rata-ajo, Vauhtiajot RATA-SM, Kansallinen, Seinäjoki

Cross Countryn SM-sarja jatkuu Jämsässä

Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen motocrossin SM-osakilpailussa 2018. Kuva: Marko Vihriä

Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina. Peetu Juupaluoma tavoittelee puolestaan ykkössijaa alle 20-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailussa.

Lauantain kilpailuun starttaa myös muun muassa hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto, joka on SM-avauksen jälkeen sarjassa neljäntenä. SM-pisteissä toisena oleva Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen sekä kolmospaikan Porin Moottorikerhon Aleksi Nieminen ovat niin ikään mukana. SM-sarjaa johtava Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson ei sen sijaan pysty osallistumaan loukkaantumisen takia.

Lauantai käynnistyy kello 9:00, jolloin tunnin mittaiseen kilpailuunsa starttaa naisten Suomen Cup sekä 12-16-vuotiaat nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60) ja classic. Toisena lähtönä on kilpailun suurin luokka, 121 ajajan harrasteluokka, joka ajaa kaksi tuntia kello 11:00 alkaen. Kolmantena lähtöryhmänä kello 14:00 on SM-luokka, U20, 40-vuotiaat ja 50-vuotiaat veteraanit (V40, V50) ja B.

Kilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 290 ajajaa. Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustaa 27 kuljettajaa.

Lue lisää Motouutisista: Cross Country: Jämsäläiset voitonnälkäisinä kotikilpailuunsa

21.7. Cross Country, SM, Suomen Cup, Kansallinen. Kilpailukeskus: Haaralantie 135, Jämsä

MM-kilpailut

Räikkösen ja Pyrhösen tiimi podiumjahtiin Tsekkiin

Tallipäällikkö Antti Pyrhönen (keskellä) tiimeineen pääsi juhlistamaan historiallista saavutusta Italiassa, jossa sekä Max Anstie (keskellä vasemmalla) että Gautier Paulin (keskellä oikealla) kipusivat palkintokorokkeelle. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-kausi jatkuu Tsekin Loketin radalla ajettavalla kauden 14 osakilpailulla. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on MXGP-luokan MM-pisteissä kuudentena ja britti Max Anstie sijalla 12. MM-pistekärkeä pitää nimissään KTM:n Jeffrey Herlings ennen tiimikaveriaan Antonio Cairolia ja Kawasakia käskyttävää Clement Desallea.

Lisätietoa: www.mxgp.com

22.7. MM-osakilpailu 14/21, Loket, Tsekki

Riku ja Lari Kunnas suuntaavaat Saksaan MM-pistejahtiin

Riku ja Lari Kunnas saavuttivat kauden kahdeksannessa osakilpailussa Lommelin haastavalla hiekkaradalla eräsijat 9 ja 12. Kuva: MotoLevel.com

Saksan Strassbessenbachssa ajetaan viikonloppuna kauden yhdeksäs sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailu. Suomen värejä sarjassa edustavat Riku ja Lari Kunnas ovat ajaneet nousujohteisen kauden. Veljekset pitävät tällä hetkellä MM-pisteissä sijaa yhdeksän, kun jäljellä on neljä osakilpailua. MM-kärjessä majailee belgialaiskaksikko Marvin Vanluchene ja Ben van den Bogaart. Toisena ovat Hollannin Koen Hermans ja Nicolas Musset, joiden maanmiehet Etienne Bax ja Kaspars Stupelis ovat kolmantena.

Lisätietoa: Fim-live.com/sidecarcross

22.7. Sivuvaunucross, MM-osakilpailu 9/12, Strassbessenbach, Saksa