Oviksen tarina jo sinässään on kiinnostava, sillä ForwardX Robotics, yritys sen takana, on kerännyt vuonna 2016 enkelisijoittajilta miljoona dollaria idean kehittämiseen, ja 2017 syyskuussa 10 miljoonaa dollaria rahoitusta tuotteen kehittämiseen.

Tällä hetkellä yritys hakee lisärahoitusta valmistuksen aloittamiseen joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta, ja on onnistunut saamaan väen tosissaan mukaan. Ovikselle haettiin 20 000 dollaria, ja kampanja on kerännyt rahaa jo miltei 1,2 miljoonaa dollaria, eli se on saavuttanut tavoitteen 5840-prosenttisesti.

Kampanjaa on tätä kirjoitettaessa jäljellä vielä yksi päivä, joten jos olet nopea, ehdit tilata tuotteen.

Oviksen rakenne.

Oviksen rakenne.

Ovis siis pystyy konenäköalgoritmin ja keinoälyn avulla seuraamaan perässäsi törmäilemättä lentokentälläkään muihin kulkijoihin. Sen kulusta vastaa kaksi pyöriin sisällytettyä harjatonta sähkömoottoria ja virtansa se saa vaihdettavasta akusta. Akkua voi käyttää myös kannettavien laitteiden kuten puhelimen lataamiseen.

Laukussa on sisäänrakennettuna katoamis- ja varkaushälytin sekä gps-paikannin.

Oviksen akku on irroitettavissa.

Oviksen akku on irroitettavissa.

Laukku seuraa sinua parhaimmillaan noin 10 kilometrin tuntivauhdilla. Jos on tarve muuttaa se käsinohjattavaksi esimerkiksi liukuportaissa, niin se käy helposti: tartu vain laukun kahvasta, jolloin sähkömoottorit kytkeytyvät pois päältä ja pyörät alkvat pyöriä kaikkiin suuntiin vapaasti. 

Ovista myydään tällä hetkellä kampanjasivulla 399 dollarin hintaan. Se on 55 % alle normihinnan 898 taalan. Lisäksi hintaan sisältyy rahti mihin tahansa maailmassa ja verkkopistokesovitesarja sekä gps-siru. Toimituksen alkavat joulukuussa 2018 ja tätä tarjouslaukkua on jäljellä enää 24 kappaletta.

Ovis on ainakin roiskevesitiivis.

Ovis on ainakin roiskevesitiivis.

Laukku myös tietää, milloin se on pakattu riittävän, muttei liian täyteen eli se pystyy arvioimaan oman painonsa matemaattisten algoritmien avulla, jotka päättelevät oikean vastauksen siitä, miten kovasti laukun moottorit joutuvat työskentelmään kulkemallaan matkalla.

Laukun mukana tulee tietenkin älypuhelinsovellus, appi joko iPhonelle tai Androidille.

Itse laukkuosa on Tumin valmistama, se on kevyt, kestävä ja vesitiivis. Oviksen tilavuus on 34 litraa, joten siihen mahtuu mukaan viikon matkavarusteet mukavasti.

Ovis. 34 litrainen sinua itsekseen seuraava laukku. Todellisuutta jo joulukuussa 2018.

Ovis. 34 litrainen sinua itsekseen seuraava laukku. Todellisuutta jo joulukuussa 2018.

ForwardX Robotics toimii San Josessa Kaliforniassa, toteutuvien unelmien maaperällä.

Oviksen joukkorahoitussivulle pääset tästä, ja mikäli video laukun toiminnasta ei näy alla, voit katsoa sen Youtubessa täällä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Honda julkisti CES:issä itsestään pystyssä pysyvän moottoripyörän, joka seuraa kuskia kuin koira