Hiljattain julkistetut paikallisiin oloihin sovitettu Ninja 300 ja paikallisesti koottu Ninja ZX-10R ovat kiihdyttäneet Kawasakin myyntiä Intiassa. Japanilaisvalmistaja pyrkii pitämään positiivisen vedon yllä ja sillä on mielenkiintoisia suunnitelmia Intian liiketoimiensa osalta.

Nikkei Asian Reviewin mukaan Kawasaki pyrkii kasvattamaan tuotantoaan Intiassa, ja on asettanut tavoitteeksi 10 000 moottoripyörän vuotuisen valmistuksen maassa, joskaan mitään päivämääriä ei ole vielä julkistettu. Se aikoo kuitenkin kasvattaa myyntiään 5000 pyörällä vuodessa vuoteen 2020 mennessä. Jutussa kerrotaan myös, että Kawasaki haluaa tehdä Intiasta solmukohdan Afrikan ja Latinalaisen Amerikan vientioperaatioilleen.

Kawasaki henkilöstöä on jo muuttanut Japanista Intiaan nopeuttaakseen tuotannon lokalisaatioprosessia. Kawasakin mp-valmistuksen pää Kazuo Ota kertoi, ettei yritys ole fokusoitumassa pelkästään suuritilavuuksisiin moottoripyöriin Intiassa. Kawasaki tutkii parhaillaan alle 200-kuutioisten moottoripyörien soveltuvuutta ja kysyntää maassa. Hän myös vihjasi, että Intissa voitaisiin kehittää omia malleja.

Halvat ja alueelle kohdistetut moottoripyörät ovat tämän hetken suola moottoripyörämaailmassa. Vain muutama päivä sitten Harley-Davidson kertoi strategisesta muutoksesta, jonka mukaan se alkaisi valmistaa alle 500-kuutioisia pyörämalleja, jotka on kehitetty Intiaa varten.

Viime vuonna Triumph puolestaan kertoi yhteistyöstä Bajaj Auton kanssa. Se alkaisi valmistaa hintaluokaltaan sopivaa Triumphia Intiaa varten.

Viime kuussa Kawan oman lokalisoidun Ninja 300:n hinta pudotettiin niin alas, että se on halvin markkinoilla myynnissä oleva kaksisylinterinen moottoripyörä Intiassa.

Samoin Intiassa koottu Kawan Ninja ZX-10R on Intian edullisin litrainen superbike kiitos paikallisen kokoamisen. Kawasaki kokoaa pyörät tehtaallaan Chakanissa, jonne se muutti 2017, kun sen tiet Bajaj Auton kanssa erosivat.

Intiassa on maailman suurimmat moottoripyörien markkinat, joskin valtaosa moottoripyöristä on hyvin pieniä. Toisaalta tulotason nousun myötä myös pyörien kuutiotilavuudet kasvavat. Nykyisellä kasvuvauhdilla Intiasta on tulossa maailman suurin markkina alle 500-kuutioisten moottoripyörien luokassa.

Asiasta kertoi Autocarindia.