– Durability Dyno on täysin autonominen 200 kilowatin tehoinen laite, joka mahdollistaa kestävyysanalyysien tekemisen kontrolloiduissa olosuhteissa. Eri parametrejä kuten voimaa, vastapainetta ja lämptiloja monitoroidaan uudessa huoneessa varmistamassa Akrapovičin järjestelmien äärimmäisen kestävyyden ja huippulaadun, todetaan slovenialaisvalmistajan videon saatteessa.

Durability Dyno mahdollistaa järjestelmien kestotestaamisen automaattisesti, tietokoneen avulla. Kunhan testiparametrit on saatu järjestelmään, robotti jatkaa testaamista vaikka iänkaikkisuuteen.

Durability Dyno

Durability Dyno osaa vaihtaa vaihteita sekä käyttää kaasua ja kytkintä.

Laite osaa käyttää testissä käytetyn moottoripyörän kaasua, painaa kytkintä ja vaihtaa vaihteita. Parasta tietysti on, että robotti pystyy suorittamaan kaiken niin vakioidusti kuin halutaan ja toistamaan samaa sykliä loputtomasta loppumattomaan.

Akrapovičin omat insinöörit ovat kehittäneet koko testilaitteiston. Se käyttää kameroita ja sensoreita monitoroimaan pakoputkiston suorituskykyä samoin kuin käytettyä tehoa ja syntynyttä lämmöntuotantoa.

Robotti pystyy myös ottamaan talteen osan pyörän tuottamasta energiasta. Sitä käytetään sitten dynamometrin ilmastointiin ja jäähdyttämiseen. Lisäksi siinä on polttoaineen syöttölaitteisto, joka takaa katkeamattoman polttoaineen tulon pyörän moottorille. Dyno pystyy tuottamaan tuulia, jotka vastaavat ajamista 200 km/h nopeuksissa.

Asiasta kertoi ensin Rushlane. Akrapovičin Youtube-sivulle pääset tästä.