Presidentti Trump twiittasi jälleen Harley-Davidsonia vastaan pari päivää sitten, todeten seuraavaa:

"Monet Harley-Davidsonin omistajat suunnittelevat boikotoivansa yritystä, jos sen valmistus siirtyy ulkomaille. Mahtavaa! Useimmat muut yritykset ovat tulossa meidän puolellemme, mukaan lukien Harleyn kilpailijat. Todella huono liikku!"

Harley sulkee parhaillaan yhtä tehdasta kotimaassaan, ja on aloittamassa tuotantoa Thaimaassa päästäkseen Aasian laajentuville markkinoille. Takana on Harleyn asiakaskannan vanheneminen ja kysynnän lasku valmistajan kotimaassa, jolle on pakko tehdä jotain.

Samalla H-D on ilmoittanut julkisesti siirtävänsä osan tuotannostaan ulkomaille Trumpin aloittaman tullien nostosodan myötä. Trump nosti Yhdysvaltoihin tuotavien alumiinin ja teräksen hintaa, jonka vastaliikkeenä EU puolestaan nosti Eurooppaan tuotavien amerikkalaisten moottoripyörien tullia 25 %:illa.

Senaattiin pyrkivä Kevin Nicholson puolusti Harleyn toimia ja oli boikottia vastaan, kun taas muut Wisconsinin senaattoriehdokkaat eivät vielä ole ilmoittaneet kantaansa.

Asiasta kertoi Seeking Alpha.

Harley on arvioinut, että tullihässäkkä nostaa sen kuluja noin 35-45 miljoonaa dollaria loppuvuoden aikana ja koko vuodelta noin 90-100 miljoonaa dollaria.