Kawasaki Ninja H2 on edelleen ainoa tiekäyttöön suunnattu mekaanisesti ahdettu hypersport-pyörä. Tuoreimman versionsa pyörästä valmistaja paljasti osana Bonneville Speed Weekin tapahtumia.

Moottori täyttää Euro 4 -normit ja samalla sen tehoa on nostettu 200 hevosvoimasta 231 hevosvoimaan. Vaikka moottori ja sen antama teho ovatkin valokeilassa, Kawa kuitenkin painottaa tiedotteessaan, että myös moniin muihin asioihin on kiinnitetty huomiota ensi mallivuodelle. Moottorin polttoaineen kulutus on esimerkiksi pysynyt ennallaan tehonnoususta huolimatta.

Kawasaki Ninja H2

Kawasaki Ninja H2

Osa tästä vaikuttavasta tehon ja polttoaineenkulutuksen kombinaatiosta johtuu siitä, että siihen on otettu osia H2 SX:stä, mallisarjan tuoreesta sport touring -pyörästä. Niitä ovat muun muassa ilmansuodin, imukammio, sytytystulpat ja ECU.

Uusi embleemi.

Uusi embleemi.

Uutta pyörässä ovat myös tehdasasennetut Bridgestonen RS11 -renkaat ja uusimmat Brembon "Stylema" etujarrusatulat. Äärimmäisen jämäkässä Stylemassa on tehostettu jarrupalojen jäähdytystä, ne toimivat nopeammin ja ennakoitavammin sekä tarjoavat paremmat jarrunesteen lämpöominaisuudet.

Kawasaki H2 vm 2019.

Kawasaki H2 vm 2019.

Visuaalisesti pyörän ulkonäköä on päivitetty uudella "Supercharged"-tunnuksella sekä erittäin kestävällä maalipinnalla. Ensi kertaa Ninja H2:ssa on myös TFT-värimittaristo ja Bluetooth-yhteys.

Uusi mittaristo.

Uusi mittaristo.

Maalipinnassa huomattavaa on se, että se sopivan lämpimissä olosuhteissa pystyy parantumaan itsekseen pikku raavuista ja kolhuista varsin lyhyessä ajassa. Järjestelmä on Kawasakin omaa kehitystyötä, ja valmistaja väittää sen toimivaan aivan eri sarjassa kuin autoteollisuuden vastaavat järjestelmät, joiden itsekorjaantumisen kesto pienestä naarmusta parantumiseen kestää viikkoja.

Ninja H2: 231 hv

Ninja H2: 231 hv

Värinäyttö on peräisin niin ikään Ninja H2 SX SE:stä, mutta siihen on lisätty älypuhelinyhteys Kawan uuteen "Rideology"-appiin. Kunhan järjestelmä on paritettu puhelimeen, niin sen avulla voidaan esittää älypuhelimen näytöllä tietoja pyörästä kuten polttoaineen määrä, akun kunto sekä ajotiedot ja huoltovälit.

Toivottavasti pyörää saadaan maahan aikanaan tarvittava määrä. Supersport H2 SX:ät ilmeisesti on ainakin viety käsistä sitä mukaa kuin niitä on saatu maahan.

Ninja H2 Carbon

Ninja H2 Carbon