Aiemmin tällä viikolla presidentti Trump kehotti Harley-Davidsonin nykyisiä asiakkaita boikotoimaan yrityksen tuotteita tullihässäkän keskellä. Presidentillisten twiittihyökkäysten jatkuessa H-D:n pääjohtaja Matt Levatich tiedotti asiasta henkilöstölleen toiveenaan selkeyttää tilannetta sekä helpottaa mahdollisesti kasvavia huolia.

Levatich totesi, että hälinä, joka seurasi yrityksen aiempaa tiedotusta siitä, että se siirtää osan tuotannostaan ulkomaille, on virheellistä. Hän muistutti työntekijöitään ja diileriverkostoaan siitä, että tämän liikun tarkoitus on ainoastaan pitää yrityksen tuotteet kilpailukykyisinä heidän toiseksi suurimmilla markkinoillaan.

Tähän asti Harley on ottanut kantaakseen teräs- ja alumiinitulleista sekä EU:n tuontitullista koituvat noin 80-100 miljoonan dollarin vuotuiset kustannukset, mutta ratkaisu ei ole kestävä. Toinen vaihtoehto olisi nostaa pyörien hintaa noin 2000 dollarilla Euroopan markkinoilla, missä Harrikat jo nyt ovat kalleimpien pyörien joukossa. Tämä vahingoittaisi yritystä edelleen tilanteessa, jossa amerikkalaisvalmistaja muutenkin taistelee laskevan myynnin kanssa.

Harley ei vielä ole kertonut, missä ulkomaalaisilla tehtaillaan se tuottaa Euroopan markkinoille tuotavat pyörät.

Trump on jatkuvasti hyökännyt yrityksen kimppuun sen tiedottua päätöksestään. Viimeisin luku tarinassa on se, kun Trump osoitti kannatustaan niille Sturgisin mp-rallissa haastatelluille Harrikkakuskeille, jotka totesivat, että "tämä oli viimeinen Harleyni".

Levatich on todennut tilanteesta:

– Olemme valitettavasti löytäneet itsemme keskeltä kuumentunutta poliittista vapaakaupasta käytävää keskustelua, Levatich totesi tiistaina tyäntekijöilleen ja jälleenmyyjilleen suunnatuossa muistiossaan. – Aiheen ympäriltä jaetaan jatkuvasti virheellistä tietoa, ja haluan toistaa ja jakaa teille tosiasioita Harley-Davidsonista, jotta voitte olla ylpeitä ja jakaa asiat kiinnostuneiden asiakkaidemme kanssa.

Levatich ei muistiossaan maininnut Trumpia nimeltä.

Asiasta kertoi Bloomberg.

Harley on aiemmin tyynnyttänyt asiakkaitaan USA:ssa, että kaikki siellä myytävät Harrikat valmistetaan USA:n maaperällä.

 

 

 

 

 


Matt LevatichPhotographer: Daniel Acker/Bloomberg
“We unfortunately find ourselves in the center of a heated political conversation about fair trade,” Levatich said in a memo sent to employees and dealers earlier Tuesday. “There continues to be misinformation circulated in conjunction with this issue, and I want to reiterate and share facts about Harley-Davidson that you can both be proud of and share with interested customers.”

The memo didn’t mention Trump by name.