MyRide toimii kaikkien moottoripyörien kanssa - ei vain Yamahojen - ja mahdollistaa sen, että motoristi voi analysoida yksityiskohtaisesti ajojaan. Sovellus kattaa kaiken nopeudesta, jarrutusvoimasta sekä kallistuskulmista lähtien ajettuihin reitteihin ja tien korkeuseroihin. Käyttäjät voivat tallentaa data omalle tililleen ja verrata keskenään erilaisia ajomatkoja ja niitä moottoripyöriä, joilla ovat ajaneet.

Tai he voivat myös jakaa dataa ajoistaan sosiaalisessa mediassa ja muiden MyRide-käyttäjien kanssa.

– Tämä on huikea projekti. Käytämme älykästä teknologiaa siihen, että saat enemmän irti ajomatkoistasi, ja kertynyt data auttaa sinua parantamaan ajotekniikkaasi. Sillä tavalla annamme jokaiselle tavalliselle kuljettajalle samat mahdollisuudet analysointiin ja kehittämiseen kuin ammattilaisilla on kilparadoilla, iloitsee HiQ:n projektipäällikkö Maria Ågren.

Konseptin kehitystyö ja design on Yamaha Moto Europen ja HiQ:n yhteistyötä. HiQ:n osuus hommasta oli kehittää sovellus ja järjestelmäratkaisut sekä integroida ne taustajärjestelmiin. Lisäksi se kehitti julkaisupromon konsepteineen, videon, näyttökuvat ja promomateriaalit.

– Valitsimme HiQ:n koska se on luotettava kumppani, joka voi auttaa meitä rakentamaan tämän hämmästyttävän sovelluksen, joka on hyödyllinen kaikille moottoripyöräilyn harrastajille. Se sitoutumisen määrä ja innostuksen taso, jonka olemme kohdanneet HiQ:n tiimissä on merkittävä, Yamaha Motor Europen Antoni Orpinell kehuu.

MyRide on ilmainen sovellus, joka on saatavilla Apple- ja Android-laitteille molempien käyttöjärjestelmien sovelluskaupasta.