Bonnevillen vauhtiviikko, johon moottoripyörät ja autot kerääntyvät tavoittelemaan nopeusennätyksiä, järjestetään joka vuosi elokuussa Bonneville suolatasangoilla, jotka ovat suurimmat Utahin suuren suolajärven, Great Salt Laken monista suolatasangoista.

Tapahtuman historia ylettyy yli sadan vuoden taakse. Suolalla ajaminen on haastavaa, sillä pinta on hyvin liukasta. Joten se, että pyörän rakentaa kulkemaan mahdollisimman kovaa, ei automaattisesti tuo ennätysnopeuksia. Pitää löytää tapa säilyttää takapyörän pito ja samalla kuljettajan taito pitää pyörä kilparadalla ovat molemmat olennaisia menestyksen komponentteja. Ja koska pyörien modifiointia on vahvasti rajoitettu P-PB 1000 -luokassa tänä vuonna, niin peruspyörän suorituskyky on niin ikään erityisen tärkeä asia.

Elokuun 14. päivänä Team 38:n Kawasaki Ninja H2 kellotti nopeuden 340,571 km/h. Tätä seurasi elokuun 15. päivänä ajettu paluumatka 333,557 kilometrin tuntivauhdilla. Näiden kahden ajon keskiarvoksi tuli 337,064 km/h, joka tunnustettiin maailmannopeusennätykseksi luokassaan, kerrotaan Kawasakin tiedotteessa.

Ninja H2: 231 hv

Ninja H2: 231 hv