Motocrossin SM-sarja jatkuu Alavudella – Viivalla myös jalkapallotähti Sami Hyypiä

Motocrossin SM-sarjan viides osakilpailu järjestetään viikonloppuna Alavudella. Murronnevan raskaalla ja vaativalla hiekkaradalla on odotettavissa jälleen kovaa kamppailua, sillä kaikkien SM-luokkien suomenmestaruudet ovat vielä avoinna. Lajin huippujen lisäksi viivalle asettuu muun muassa myös jalkapallotähti Sami Hyypiä, joka kisaa V45-luokassa.

Lauantaina mitellään MXATV-luokan eli mönkijöiden SM-pisteistä sekä Suomen Cup -luokat MXATV Veteraanit, MXJ sekä veteraaniluokat MXV35, MXV45 ja MXV55. Kilpailupäivä alkaa kello 11.30. Sunnuntaina vuorossa ovat Motonet SM-Motocrossin pääluokat MXC/A, MX2 ja kuninkuusluokka MX1. Sunnuntain kisaerät alkavat kello 12.00.

Liput tapahtumaan 10 € / päivä, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää Motouutisista: Motocross: SM-sarja jatkuu Alavudella

25.-26.8. Motocross, ATV-MX, SM, Suomen Cup. Alavuden motocross-rata, Risujoentie 177, Alavus

Speedwayn SM-liiga jatkuu Porissa - Porin Nopea Racing SM-pistejohdossa kotiyleisön eteen

Porin Nopea Racingin Timo Lahti ajoi maksimipisteet ja uuden rataennätyksen Nokialla. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigassa on vuorossa lauantaina Porin Yyterissä ajettava kauden seitsemäs ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu. Yyterin radalla Suomenmestaruuden kannalta on luvassa tärkeä vääntö Porin Nopea Racingin ja Tampereen Wasamien välillä, sillä viime aikoina vuorotellen voittaneet sarjan kärkijoukkueet ovat sarjataulukon yläpäässä vain kahden pisteen erottamana. Pistejohdossa oleva kotijoukkue lähtee selvästi hakemaan ratkaisevaa voittoa, sillä Lahden veljesten Timon ja Teemun ja Marko Suojasen kanssa Porin Nopea Racing -joukkueessa esiintyy ruotsalainen Daniel Henderson.

Kolmantena SM-pisteissä on Sand Blowers ja neljäntenä Kotkat.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedwayn-sm-taisto-kiristyy-yyterissa-lauantaina-tarkea-ottelu

25.08. Speedway SM-Liiga, Ottelu 7, SM, Yyterin Speedwayrata. Vauhtimontuntie 1, Yyteri

MM-kilpailut

Niki Tuuli ja Aki Ajon tiimit MM-pistejahtiin Silverstoneen

Hollannin Assenissa kaatunut ja sormensa pahasti loukannut Niki Tuuli teki paluun ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan viime viikonloppuna Itävallan osakilpailussa. Kuva: PETRONAS Sprinta Racing Tiedotus

MotoGP-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Iso-Britanniassa Silverstonen radalla. Suomen Niki Tuuli starttaa kilpailun Moto2-luokkaan pistesijat mielessään. PETRONAS Sprinta Racing -tiimin suomalaiskuljettaja palasi takaisin kisa-areenoille viime viikonloppuna Itävallan osakilpailussa. Assenissa loukkaantunut Tuuli nousi Red Bull Ringillä hienosti 29 ruudusta sijalle 21, mutta 20 joukosta poisjääminen ei tyydyttänyt suomalaista, joka tähyääkin nyt parempaan Silversonessa, joka on hänelle entuudestaan tuntematon rata.

Moto2-luokan kärjessä tilanne on erittäin jännittävä, kun Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajon portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on toisena vain kolmen pisteen päässä Italian Francesco Bagnaiasta. Suomalaistiimin eteläafrikkalainen Brad Binder on neljäntenä vain kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Espanjan Alex Maquezista. Moto3-luokassa Ajon suojatti, nuorempi Binderin veljes Darryn on sijalla 22.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-korkkaa-silverstonen-radan-mm-pisteet-tavoitteena

26.8. MotoGP MM-osakilpailu 12/19, Silverstone, Iso-Britannia

Räikkösen ja Pyrhösen motocross-tiimi kisaa MM-pisteistä Bulgariassa

Gautier Paulin. Kuva: Ice1Racing

Kauden 17:s motocrossin MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Bulgarian Sevlievossa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Rockstar Energy Husqvarna -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on nyt MXGP-luokan kuudentena ja Iso-Britannian Max Anstie kymmenentenä. Luokkaa johtaa Belgian Jeffrey Herlings takanaan tiimikaverinsa Italian Antonio Cairoli. Belgian Clement Desalle on kolmantena.

Bulgariassa kisataan myös EM-pisteistä. EMX250-luokassa sinivalkoisia värejä edustaa Miro Sihvonen.

Lisätietoa: www.mxgp.com

26.8. Motocross, MM-osakilpailu 17/20, Sevlievo, Bulgaria