C/A-luokassa Kytönen Motorsportin värejä kantoi tuttuun tapaan Eliel Lehtinen. Nuori Husqvarna-kuljettaja ajoi hienosti aika-ajossa itsensä sijalle 10. Ensimmäisessä Lehtisellä oli kuitenkin pieniä vaikeuksia pyörän kanssa ja jäi tuloksissa 16. Toisessa erässä pyörä sekä mies olivat täydessä iskussa ja Eliel ajoi hienosti kauden parhaan sijoituksen C/A-luokassa ollen toisen erän seitsemäs.

– Aika-ajossa en oikein saanut omaa nopeaa kierrosta, mutta silti kymmenes. Ensimmäisessä erässä otin huonon lähdön ja pyörän kanssa oli hieman ongelmia. Toisessa erässä pyörä pelasi hienosti sekä ajo oli hyvää ja maalissa seitsemäs, tyytyväinen Lehtinen kertoi päivän päätteeksi.

MX2-luokassa Roni Kytönen on noussut toden teolla taistelemaan Suomen mestaruudesta vaikka jämsäläisellä jäi Siilinjärven osakilpailu väliin endurokilpailun takia. Kytönen ajoi aika-ajossa toiseksi Harri Kullaksen jälkeen ja pääsi näin valitsemaan eriin puomipaikkaa toisena. Kummassakaan erässä Husqvarna-kuljettaja ei ottanut kuitenkaan aivan parasta lähtöä ja lähti tekemään nousua viiden kärjen ulkopuolelta.

Tänään Alavuden radalla ohittaminen oli kuitenkin hankalaa ja Kytönen nousi pikku hiljaa tuloksissa ylöspäin. Nuorukainen oli lopulta molemmissa erissä kolmas. Toisessa erässä Kytönen kävi todella kovaa taistelua koko erän ajan Aleksi Kurvisen kanssa, mutta vaikka kaksikko välillä osui jo toisiinsakin ei jämsäläinen päässyt Kurvisen ohi. Päivän yhteistuloksissa Husqvarna-kuljettaja oli kakkonen.

Toinen Kytönen Motorsport- kuljettaja Wiljam Malin oli aika-ajossa 16., mutta kaatui ensimmäisessä erässä lähtömutkaan ja lähti tekemään nousua joukon hänniltä. Ensimmäisen erän ruutulipulla Malin oli 17. Toisessa erässä Malin epäonnistui myös lähdössä, mutta teki hyvää nousua vaikka kaatuikin erän aikana kertaalleen ja oli maalissa 14.

– Molemmissa erissä ihan kohtuulliset lähdöt kympin joukossa, mutta ohittaminen oli todella haastavaa vaikka nousinkin molemmissa erissä kolmanneksi. Toisessa erässä ajoin koko erän Aleksi Kurvisen perässä ja hain ohitusta koko ajan, mutta ei millään päässyt ohi. Oli kuitenkin erittäin mukava ajaa jätkien kanssa kunnolla kilpaa, SM-sarjassa kolmatena tällä hetkellä oleva Roni Kytönen kertoi.

– Aika-ajossa 16. ajo olin vähän poissa. Ensimmäisessä erässä startti kurvissa lipat ja viimeiseltä sijalta matkaan. Ajo oli ihan kohtuullista ja ehdin nousta sijalle 17. Toisessa erässä oli myös huono lähtö. Nousin silti hyvää tahtia, mutta sitten kaaduin ja en saanut rytmiä takaisin, Malin kertoi.

Juuso Matikainen.

Juuso Matikainen.

MX1-luokassa SM-pisteissä turvallisesti toisena oleva Juuso Matikainen ajoi itsensä aamun aika-ajossa toiseksi. Kilpailuerissä Matikaisen ongelmaksi muodostui Alavuden lähtöpuomi, joka tippui poikkeuksellisen hitaasti. Ensimmäisessä erässä Matikaisen lähtö meni pilalle, kun Husqvarna meinasi osua puomiin ja hän joutui vetämään kytkimestä uudelleen. Toisessa erässä Matikainen päätti odottaa puomin putoamista pidempään, mutta tällä kertaa myöhästyi lähdössä. Lahtelainen lähti tekemään molemmissa erissä nousua viidentoista kärjen ulkopuolelta. Molemmissa erissä nousu tuotti viidennen sijan.

SM-sarja huipentuu kahden viikon päästä Orimattilassa. MX2-luokassa Roni Kytönen matkaa Orimattilaan SM-pisteissä kolmantena 14 pisteen päässä sarjajohtaja Santeri Kinnusesta. MX1-luokassa Juuso Matikainen matkaa kotiradalleen SM-pisteissä toisena.

SM-pisteet:

C/A:

1. Sampo Rainio 239

2. Kasper Kangasniemi 219

3. Jere Harju 192

15. Eliel Lehtinen 69

MX2:

1. Santeri Kinnunen 180

2. Aleksi Kurvinen 177

3. Roni Kytönen 166

12. Wiljam Malin 73

MX1:

1. Erki Kahro 238

2. Juuso Matikainen 200

3. Santtu Tiainen 184