Sähköistä Vespaa aletaan valmistaa Piaggion Pontederan tehtaalla Pisan provinssissa. Tuotantolaitos on sama, josta ensimmäinen Vespa rullasi ulos keväällä vuonna 1946.

Ensimmäiset Elettricat on mahdollista varata netin kautta lokakuussa, ja niihin Vespalla on tarjolla erityisrahoitusta. Aika näyttää, ovatko ratkaisut tarjolla ainoastaa italialaisille, vai ovatko ne saatavilla muuallekin.

Vespa Elettrican hinta tulee olemaan nykymalliston kalliimmassa päässä.

Mallin myynti alkaa Euroopasta, mutta seuraavaksi vuorossa ovat vuoden 2019 alusta USA ja Aasia.

Vespa Elettrica

Vespa Elettrica

Vespa Elettrica on ensimmäinen askel Piaggio Groupin linjalla ajoneuvojen ja ihmiskuljettajien välisen yhteyden monimuotoistamisessa. Elettrica on yhteensovitettavissa lähitulevaisuudessa niiden ratkaisujen kanssa, joita paraikaa kehitetään vielä tällä hetkellä piirustuspöydällä olevaa robottia, Ghitaa varten. Sen kehitystyö tehdään Piaggio Fast Forward -laitoksessa Bostonissa USA:ssa, ja sen valmistus aloitetaan vuoden 2019 alkupuolella.

Näihin ratkaisuihin kuuluvat keinoälyjärjestelmät jotka mukautuvat ja reagoivat kaikkeen inhimilliseen palautteeseen. Ne ovat tietoisia niistä ihmisistä ja muista ajoneuvoista, jotka operoivat lähellä, ja laajentavat kuljettajan kykyä aistia potentiaalisia uhkia ja mahdollisuuksia ja tuottaa reaaliaikaista kartta- ja liikennetietoa.

Ennen kaikkea nämä uuden sukupolven ajoneuvot tuntevat kuljettajansa läpikotaisin. Ne tunnistavat hänet ilman ajoneuvon avainta, ennakoivat heidän ajovaihtoehtonsa, ovat vuorovaikutuksessa muiden laitteiden ja ajoneuvojen kanssa tiellä ja mahdollistavat sellaisen henkilökohtaistamisen asteen, jota tuskin voidaan edes kuvitella tänä päivänä.

Vespa Elettrica

Vespa Elettrica

Vespa Elettrican tiedotteessa todetaan vielä, että se ei ole pelkästään uusi sähköinen skootteri, vaan tämän päivän taide-esine, joka edustaa kaikkia Vespa-maailman arvoja, kuten ekologisuutta ja urbaanin ympäristön elämänlaatua.

Vespan brändillä menee lujaa: viimeisen vuosikymmenen aikana on myyty yli puolitoista miljoonaa Vespa-merkkistä ajoneuvoa, ja tämän vuoden ensi puoliskon aikana myytiin 10 % enemmän pyöriä kuin vuotta aiemmin.