– Kerroimme äskettäin maailmalle nopeutetusta suunnitelmastamme rakentaa Harley-Davidson-kuskien globaali uusi sukupolvi, Harleyn pääjohtaja Matt Levatich totesi. – Tämä uusi t&k-keskus Piilaakson sydämessä auttaa meitä toteuttamaan noita suunnitelmia ja kuvaa sitoutumistamme johtaa alan sähköistämistä.

Harley-Davidson on luvannut julkistaa sähkömoottorisen LiveWire-moottoripyörämallinsa vuonna 2019. Lisäksi se ilmoitti aiemmin, että kyse on vuosien myötä kokonaisesta mallisarjasta, joka saattaa ulottua sähköpolkupyörästä moottoripyöriin.

H-D:n osakekurssi (HOG) nousi eilen ilmoituksen myötä 2,6 % 44,02 dollariin. Sen 52 viikon kurssivaihtelu on ollut välillä 39,4 - 56,50 dollaria, kertoo Seeking Alpha.

Harley-Davidson LiveWire on ensimmäinen malli sähköisten kytkimettömien moottoripyörien mallistossa, jota laajennetaan vuonna 2022 kevyemmillä ja pienemmillä vaihtoehdoilla. H-D pyrkii tavoittamaan uusia kuljettajaryhmiä sähköisen ja pienemmän malliston avulla.

Uusi laitos toimii satelliittina Harley-Davidsonin Wisconsinin Wauwatosassa sijaitsevalle tuotekehityslaitokselle ja sen odotetaan avautuvan tämän vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Aluksi se keskittyy sähköisten ajoneuvojen ja muun muassa näihin liittyvien akkujen, sähkötyökalujen ja sähköisten koneiden suunnitteluun, kehittämiseen ja tuotantoon. Harley-Davidson on jo aloittanut sähköisiin ajoneuvoihin erikoistuneen henkilöstön rekrytoinnin. Uusi laitos työllistää aluksi noin 25 henkilöä, suurin osa rekrytoitaneen Piilaakson alueelta.