Motocrossin SM-finaali Orimattilassa – Kaikki mestaruudet vielä avoinna

Motocrossin Suomen mestaruuskausi ajetaan päätökseen Orimattilassa sunnuntaina. Kaikkien kolmen luokan mestaruudet ovat vielä avoinna. Jo lauantaina päätetään puolestaan junioreiden ja veteraanien Suomen Cup -kausi sekä ATV:n SM-sarja.

Pääluokan, eli MX1-luokan SM-sarjan kärkikolmikon muodostavat suomalaistiimiä edustava virolainen Erki Kahro, isäntäseuran Juuso Matikainen ja hallitseva Suomen mestari Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen. He ovat vahvasti kiinni SM-mitaleissa mainitussa järjestyksessä, vaikka Matikaisella ja Tiaisella onkin edelleen mahdollisuus nousta yksi pykälä ylöspäin.

Kilpailuerät starttaavat lauantaina klo 11.30 ja sunnuntaina kello 11:40. Pääsyliput maksavat 10 euroa ja alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Sunnuntain kilpailua on myös mahdollista seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lue lisää: https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/7271/Motocross-Suomen-mestaruussarjat-huipentuvat-Orimattilassa.htm?ref=newest

8.-9.9. SML Motonet SM Motocross Orimattila, ATV-MX, Suomen Cup. Kangasvuokontie 14 , 16300 Orimattila

Enduron ykkösnimet kohtaavat Petäjävedellä - Remeksellä mahdollisuus varmistaa mestaruus

Eero Remes. Kuva: Simo Kuuslampi

Eero Remes. Kuva: Simo Kuuslampi

Enduron SM-kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Petäjävedellä. Enduron kaksinkertaisella maailmanmestarilla Eero Remeksellä on mahdollisuudet varmistaa jo E2-luokan titteli itselleen.

Jyvässeudun Enduroseuran järjestämässä Bike Forum Enduro -kilpailussa SM-luokkien lisäksi ajetaan myös kansalliset luokat.

E1-luokan selkeässä SM-pistejohdossa on Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen. Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes on dominoinut E2-luokkaa täydellisesti. Tuusulan Moottorikerhon mies on täydellä pistepotilla vahvasti kiinni luokan Suomen mestaruudessa. E3-luokan Suomen mestaruuteen on matkalla Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Aleksi Jukola.

Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut 117 ajajaa.

Lähtöluettelo

Kilpailu alkaa klo 10.00. Lähtö ja maali sijaitsevat osoitteessa Isoahontie 14. Tien varressa on hyviä katselupaikkoja. Lisäksi osoitteessa Kelkkalantie 50 sijaitsee pelto, jossa kilpailua on helppo seurata. Ensimmäinen kilpailija saapuu pellolle noin klo 11.45.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-ykkosnimet-kohtaavat-petajavedella-remeksella-mahdollisuus-varmistaa-mestaruus

08.09. Enduro, Bike Forum Enduro, SM, Kansallinen. Taipaleen Tila, Taipale 20, Petäjävesi

Speedwayn Suomen mestarit kukitetaan Nokialla

<p>Wasamien Niko Siltaniemi oli voittaneen joukkueen paras pistemies Yyterin kilpailussa. Takana Porin Nopea Racingin Teemu Lahti. Kuva: Matias Hirsimaki</p>

Wasamien Niko Siltaniemi oli voittaneen joukkueen paras pistemies Yyterin kilpailussa. Takana Porin Nopea Racingin Teemu Lahti. Kuva: Matias Hirsimäki

Kautta aikain 46. speedwayn kerhojoukkueiden Suomenmestaruus ratkeaa Nokian Koukkujärvellä tulevana lauantaina. Kauden kahdeksas ottelu ajetaan tilanteessa, jossa Porin Nopea Racing johtaa SM-liigaa kolmen pisteen erolla ennen kotijoukkue Wasamia.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00. Liput maksavat 10 euroa käteisellä portilta, alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Speedwayn SM-liigaottelun päätyttyä rata kunnostetaan ja sen jälkeen ajetaan noin kello 16.00 alkaen kansallisen tason pariajokilpailu.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedwayn-suomenmestarit-kukitetaan-lauantaina/

08.09. Speedway SM-Liiga, Ottelu 8, SM. Kaakkurinpuiston Speedwayrata, Nokia

MM-KILPAILUT

Niki Tuuli haluaa korkata MM-pistetilinsä - Ajon kuskilla mahdollisuus nousta MM-kärkeen

Niki Tuuli toivoo avaavansa MM-pistetilinsä Misanossa tulevana viikonloppuna. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuuli toivoo avaavansa MM-pistetilinsä Misanossa tulevana viikonloppuna. Kuva: Petronas Sprinta Racing

MotoGP-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Misanon radalla. Moto2-luokassa kisaava Niki Tuulin tavoitteena on korkata MM-pistetili hänelle ennestään tutulla radalla.

Aki Ajon Moto2-luokan kuljettaja Portugalin Miguel Oliveira on MM-pisteissä toisena vain kolmen pisteen päässä luokkaa johtavasta Italian Francesco Bagnaiasta. Suomalaistiimin eteläafrikkalaiskuljettaja Brad Binder on pisteissä neljäntenä vain kahden pisteen päässä MM-pronssipaikasta.

Moto3-luokassa Ajon tiimin nuorempi Binder, Darryn on sijalla 22.

MotoGP-kilpailut Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tuuli-mm-pistejahtiin-misanoon-aion-tehda-kaikkeni-2/

9.8. MotoGP, MM-osakilpailu 13/19, Misano, Italia

Päivärinta ja Veräväinen vahvasti kiinni MM-mitalissa - Kroatia isännöi viikonlopun MM-koitosta

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kuva: Mark Walthers

Kauden kuudes ja toiseksi viimeinen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Kroatian Grobnikissa. Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen ovat tällä hetkellä MM-pisteissä kolmantena, mutta vain pisteen päässä MM-hopeasijaa pitävästä brittipari Ben ja Thomas Birchallista. Selkeällä 51 pisteen erolla johtoasemaa pitää brittikaksikko Tim Reeves ja Mark Wilkes. Suomalaiskaksikko pyrkiikin nostamaan MM-pistesijaansa toiseksi uuden pinnan saaneella Grobnikin 4.168 kilometrin mittaisella radalla.

Lisätietoa: Fim-live.com/en/sport/sidecar

8.-9.9. Sidecar MM-osakilpailu 6/7, Grobnik, Kroatia